Ancak nikâh kıymak isteyen çiftleri ve yakınlarının en büyük şikâyeti nikâh salonlarının olduğu yerde bulunan fotoğrafçı.
Vatandaşlardan fotoğrafın bir tanesi için 7 TL isteyen fotoğrafçı kendisi dışında da kimsenin fotoğraf çekmesini izin vermiyor. Konuyla ilgili olarak bir vatandaş şunları söyledi, “Bir akrabamızın nikâhı için geçen hafta sonu nikâh salonuna gittik. Her şey çok güzel başladı. Nikâhın sonunda kızım genç çift ile bir fotoğraf çekmek istedi.Kızım kendine ait bir fotoğraf makinesi çıkarınca oradaki fotoğrafçılar hemen tepki göstererek buna izin vermediler. Bizde dışarı çıkıp orada fotoğraf çektik.Bu durumla ilgili olarak herkes şikâyetçi. Belediye başkanı ve yetkililer bu konuda bir şey yapsınlar. Bir fotoğrafa 7 TL ücret isteniliyor. İsteyen çeker çekmez ama kendimiz cep telefonu veya kendi makinemiz ile çekmemize neden izin verilmiyor?” diye sordu.

BELEDİYE BAŞKANI KÖŞKER OLAYA EL KOYMALI

Nikah salonunda bu tür fotoğraf yasakları olmamalı. Sosyal belediyecilikte nikah salonlarında belediyeler fotoğraf ve video çekerek düğün sahiplerine çok anlamlı bir jest yapabilirler. Tam tersine insanların en mutlu anı perişan ediliyor. Belediye başkanı sayın Adnan Köşker´in belediye salonlarındaki fotoğraf ve video çekim yasağına el koyup, düğün sahiplerinin bu sorunlarını dikkate alacağını düşünüyoruz.