Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi Bilişim Vadisi’nin ilk genel kurulu Kocaeli Valiliğinde gerçekleşti. Toplantıda konuşan Vali Ercan Topaca, “Bilişim Vadisinde adım adım ilerliyoruz. Faaliyete geçecek noktaya geldik. Yeni ortaklar ve yeni sermayeler Bilişim Vadisinin önünü açacaktır” dedi.
 
Toplantıya Kocaeli Valisi Ercan Topaca’nın yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Prof.Dr.Orhan Şahin, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Kenan Serhat Kasım, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve ortak proje temsilcileri katıldı.
 
Bu projenin Türkiye için büyük önem arz ettiğini, Bilişim Vadisi Teknoparkıyla ilgili belirli bir noktaya geldiklerini belirten Vali Topaca, “Prosedürlerin tamamlanması zaman aldı, ancak iyi bir yol katedildi. Etap etap olarak projeyi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. 4 etabı hayata geçireceğiz. Bir miktar sermaye artışımız olacak. İşe özel mülklerin satın alınmasıyla başlayacağız” diye konuştu.