Gebze’nin ilk ve tek alışveriş merkezi 66.072,72 m2 alanında hizmet veren Gebze Center, hava hijyeni açısından standartları sağlayabiliyor mu? sorusu gündemde cevap ararken Enes isimli vatandaş şok eden bir şikayette bulundu. Yekililerin, AVM'lerde virüsten korunmanın en etkili yönteminin maske takmak olduğunu her platformda söylemesine rağmen Gebze'de Enes isimli vatandaşın iddiasına göre Gebze Center'a maskesiz giriş yapılabiliyormuş..

Her geçen gün artan Koronavirüs vakalarının ardında Kocaeli, vaka yoğunluğu kırmızı alarm veriyor. Koronavirüs yoğunluğunu gösteren haritaya göre, Kocaeli'nin neredeyse her ilçesi tamamen kırmızı renge büründü. Bu dönemde Enes isimli vatandaş, ''Gebze Center AVM Maskesiz Girişe İzin Verilmesi'' başlığıyla sikayetvar.com adlı siteye yazdığı yazı noktası virgülüne şöyle:

''AVM girişlerinde maskesiz bir şekilde AVM'ye girişe izin veriliyor. Bu konuda hassas olan bir müşteri olarak fazlasıyla rahatsız oldum. Hem maskesiz hem de öksürerek, hapşırarak girişe nasıl izin veriyorsunuz anlayamıyorum. Zaten doğal havalandırma olmayan bir yer.''