Gebze’nin ilk ve tek alışveriş merkezi olan Gebze Center'da maske takmayan yabancı uyruklu bir grup, kendisini uyaranlara saldırdı. Saldırı kameralara anbean yansıdı.

Her geçen gün artan Koronavirüs vakalarının ardında Kocaeli, vaka yoğunluğu kırmızı alarm veriyor. Koronavirüs yoğunluğunu gösteren haritaya göre, Kocaeli'nin neredeyse her ilçesi tamamen kırmızı renge büründü.

Yekililerin, AVM'lerde virüsten korunmanın en etkili yönteminin maske takmak olduğunu her platformda söylemesine rağmen Gebze'de Bayram isimli vatandaş, whatsapp haber ihbar hattımıza attığı videoda ailesinin yaşadığı saldırı gününü anlattı. 

''Geçtiğimiz Cuma günü Gebze Center AVM'de ailem ile birilikte alışverişe çıktık. AVM içerisinde maskesiz dolaşanlardan duyduğumuz rahatsızlığı gerekli uyarılarda bulunmalar için AVM yetkililerine şikayet ettik. Şikayetimiz sonrası AVM çalışamları bizlerin şikayet ettiğini göstererek bizleri hedef gösterdi. Kızım ve eşime maske takmayan yabancı uyruklular da saldırıda bulundu. Bu saldırı sonrası ambulas ile hastaneye kaldırılan kızım beş gün iş göremez raporu aldı. Koluk kuvvetlere gerekli şikayette bulunduk ama bizi üzen asıl olay AVM güvenliği maske takmayanlara karşı bir girişimde bulunmayıp, darp edilenleri bizleri AVM dışına atmaya çalışmasıydı. Bu konuda daha hassas olması gereken Gebze Center AVM yetkilileri bu olaya nasıl izin veriyor, anlayamıyorum. Hem maskesiz hem de saldırıyorlar. '' dedi.