Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, CHP Kocaeli Milletvekilleri Tahsin Tarhan ile Haydar Akar, CHP Kocaeli eski milletvekilleri Mehmet Hilal Kaplan ile Hurşit Güneş, CHP Kocaeli Milletvekili adayları Cuma Karavar ile Tamer Solakoğlu, Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Küçükkaya, Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar, Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Derince İlçe Başkanı Nihat Değer, Kandıra İlçe Başkanı Recep Şenol, CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan, CHP Gebze Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Emin Akın, CHP Gebze İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Belek ve gençlik kolları başkanı Sinan Mert, CHP Kocaeli Eski İl Başkanı Cihat Altunyuva, CHP Gebze Belediyesi ve Çayırova Belediyesi Meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri, delegeler ve partililer katıldı.
 
MUHALEFET YETERLİ OLAMADI
Saygı duruşu ve istiklal Marşı'nın okunmasıyla başlanan kongrede ilk olarak CHP Gebze İlçe Başkanı Yakup Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz yaptığı konuşmada, “Bugün 5 Aralık Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği gün. 1923’ten 2015’e kadar bu ülkede bedel ödeyen çaba sarf eden, laikliğe, cumhuriyeti koruyan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu yolda yürüyenleri selamlıyorum. Bu yol hiç bitmemeli. Dönem dönem saray haramileri, 12 Eylül gibi faşizmi gibi engeller çıkıyor. 12 Eylül ruhuna fatiha okuduğumuz günlerde gibi saray haramilerini de okuyacağız. 7 Haziran’da saray haramilerini kuyruğundan tuttuğumuz gibi çektik. Ama ne olduysa 7 Haziran’da muhalefet yeterli muhalefeti yapamadı.
 

 
KORKU İMPARATORLUĞU YARATILDI
1 Kasım’da ne oldu? Suruç’ta, Reyhanlı ve Ankara’daki olayları anlamadık. Saray haramilerin ve Kandil’in operasyonları ile karşı karşıya kaldık. Can güvenliği ve mal güvenliği algısı yaratıldı. Korku imparatorluğu yarattılar. Bunun karşısında bizler bir olmalıyız. 8 aylık bir yönetimiz. 2 seçimde tüm yönetimle, partimle dolaştık ve çalıştık. Hiçbir gün of demedik. 7 Haziran ve 1 Kasım’da sandık başlarında duran okul sorumlusundan tüm görevlilerin ayaklarının altındaki teri öpüyorum. Gebze’de sandık güvenliği sorunu kalmadı. 10 gündür ilçemizde demokratik yarış diye başladı. Çok yoğun bir trafik yaşandı. Keşke bu trafiği 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde görseydik. O zaman sizi ayak değil alın terinizden öperdim. Saray haramilerinin ve korku imparatorluğunu yıkılması için kendi içimizde sevgi ev saygıyı tesis etmeliyiz” dedi.
 
KİMSEYE İSİM ÖNERMEDİM
Divan başkanı için Hüseyin Yılmaz seçilirken, divan üyeleri İsmet Güven ve Nurhan Banu Üner olarak belirlendi. Daha sonra faaliyet ve çalışma raporları okunmasına geçildi. CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “İlçe kongresinde beraberiz. Bugüne kadar 9 ilçenin kongresini tamamladık. Bu partinin gençleşmesine yönelik değerlendirmenin görüldüğünü gördüm. 9 ilçe kongresinin çoğunda birden fazla adaylı yarış oldu. En ufak bir üzücü olay olmadı. CHP’nin kongrelerdeki sonuçlar ne olursa olsun demokrasilerdeki yarışı takdir ediyoruz. 12 ilçemizde seçim var. İl başkanı olarak hiçbir ilçe başkanına dahi bir tek isim dahi vermedim.
 
KİMSE KİMSEYE DÜŞMAN DEĞİL
Gelin buradan çıkan sonuçları hazmedelim. CHP’nin artık bunları aşması gerekir. Artık içe dönük kavgayı dışa dönük yapmalıyız. Ülkemizin durumu iyiye gitmiyor. Saray yönetimi ülkenin durumunu güllük gülistanlık gösteriyor. Ancak kimse hayatından memnun değil. Hiç kimse mutlu değil. Ülkemiz bu durumu 13 yıllık AKP döneminde getirildi. Bu partide kimse kimseye düşman değil. Kongremizin öncelikle Gebze, Kocaeli’ye iyilikler getirmesini diliyorum” diye konuştu. Cengiz Sarıbay’ın konuşmasından sonra Yakup Yılmaz faaliyet raporunu okudu.
 
TARTIŞMA ÇIKTI
CHP Gebze ilçe kongresi devam ederken partililer söz alarak konuşma bölümüne geçildi. CHP kongre delege üyesi Zeynel Rıza Yıldırım söz alarak bir konuşma yaptı. CHP kongre delege üyesi Zeynel Rıza Yıldırım’ın konuşmasını uzatmasından sonra divan tarafından uyarılarak konuşmasının bitirilmesi istendi. Buna tepki gösteren Zeynel Rıza Yıldırım’ın sahneden inmek istemedi. Bunun üzerine CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Yıldırım’ın sahneden inmesini istedi. Bunun üzerine tartışma çıktı. Zeynel Yıldırım, “Beni dinlemelisiniz. Bana saygı duymalısınız. Sen benim oylarımla vekil oldun. Saygılı ol” dedi.
 

 
BİZ BUYUZ İŞTE
Yaşanan tartışmanın ardından söz alarak bir konuşma yapan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar şunları söyledi, “Biz buyuz. Bu partide birbirimize saygımız olmadığını için. Kongrede divan seçilecek. Divan sükûnet içersinde kongreyi yönetmeye çalışıyorlar. Ondalar bizim arkadaşlarımız. Bizde sizin vekilleriniziz. Oradan sükûnete davet ederken yapamadığın hakarete etmedi. Tabi konuşun ama meydanlarda sahalarda konuşacaksın. Bu partinin organları var. Orada konuşun. Basın bizi çekti. Saygı duymaya bekliyorum. Bu parti birkaç kişinin imzasın ile kurulmuş bir parti değil. Bu parti küçük parti demek olmuyor. Bu parti 65 yıldır muhalefet olmasına rağmen sapsağlam ayakta kalmış. Bu kadar güçlü bir yapı karşısında biz birbirimizi yemekle birbirimizi aşağı çekmeye çalışıyoruz. 5 seçim geçirdik. Kolaycılığa kaçıp ilçe, il veya genel başkan istifa etsin diyoruz. Bu iş böyle çözülmez. AKP ülkeyi kamplara böldü. Aynı ortak acı ve hüznü paylaşmıyoruz. Bu işi çözemeyeceğiz. Burası kanarya sevenler derneği değil. Herkes basında, kongrelerde sıkıntılarını dile getiremez. Bizi eksik bulabilirsiniz ancak bizi gazetelerde veya gazetecilerin yanında tartışmayın. Disiplini sağlamalıyız. En az sıkıntını yaşandığı yer Kocaeli’dir. Birbirimiz saygı duymalıyız. İl danışma toplantısına geçeceğim. Merak edenlerin de gelmesini bekliyorum. Kongrenin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
 
CHP’Yİ İKTİDAR YAPACAĞIZ
CHP İlçe Başkan adayı Recep Dursun, “Yol arkadaşlarım diye size sesleniyorum. Bugün ülkemizin hali çok kötü. CHP’den vazgeçmek ülkeden umudu kesmektir. Bizi birleştiren  özgürlüğe adalete  olan inancımızdır. Bizleri aynı çatı altında buluşturan Mustafa Kemal  Atatürk’e teşekkür ediyorum. Genel seçimlerden istenilen sonucu  alamadık. Kongrede sizlerin desteği  ile CHP iktidarını sağlayacağız. Üyelerimiz yönetimlere  olan güvenleri bazı olaydan dolayı sarsılmıştır. Seçimlerde temel başarısızlığımız doğru çalışmamaktan  geçiyor.  Değerlerimiz ve  ideallerimizden  ödün vermemeliyiz. İktidar  olmak için tek şey başarıya inanmak olmalıdır. Tek silahımız örgütlülüğüdür.  Bu kadar süre ayakta kalmamızın nedeni budur. Bunun için partililere büyük görev düşüyor.” dedi.
 
CHP BÜYÜK BİR AİLE
Diğer bir aday Musa Yılmaz ise CHP’nin çok büyük bir  aile olduğunu belirterek,  “Bende bu ailenin üyesi olmaktan mutluyum. Seçimler bu kongremizi daha da önemli hale getirmiştir.  Yakup Yılmaz başarısız bir başkan değildi. Başarısız olan ilçe yönetimini yalnızlaştıranlardır. Gebze bir dönüm noktasını yaşayacak. Biz önümüzdeki 4 yılın 2 yılının istiyoruz. Bizler CHP’nin bayrağını ı Gebze belediyesine dikmek için görev istiyoruz. Bizler bu düşünce ile yola çıktık. Bizim milletvekili  ve belediye başkanı olma niyetimiz yok. Bizler elimizden gelen her şeyi keş kelerimiz olandan yapacağız. Bizler bugüne kadar yapılamamış olanları yapmak için bu yola çıktık. Bizler çalmadık kapı bırakmayacağız. Bizlere  göreve ve seniz CHP’yi genelde ve yerelde iktidar yapmak için çalışacağız. Bizleri hep sokaklarda evlerde siyaset yaparken göreceksiniz” dedi.
 
 
 
Recep Dursun listesi
Yönetim kurulu asil üyeler; Erol Avcı, Çiğdem Canbaz, Ceren Dereli, Ali Elmas, Olgun Erçelik, Bülent Evciman, Yeşim Kabaca, Ümit Malkoçoğlu, Sinan Mert, Mutlu Orhan, Olcay Öğüt, Gürbüz Saltaş, İsmail Sungur, Kezban Ay Şenlik, Serdar Tüze, Serhat Yaşar.
Yönetim kurulu yedek listesi; B. Anıl Yavuz, Can Günel, Didem Seçkin, Aybüke Uyanık, Işılay Alkaya, Arif Öğüt, Seyhan Topaç, Volkan Kızılaslan, Sedef Dinç, Aslan Camcı, Sezgin Dursun, Resul, Ekinci, Hüseyin Kara, Necati Gümüş, Şehrebanu Ballıkcı, Baroş Cot.
İl delegeleri; Naim Ababay, Eyüp Abdullahoğlu, Murat Acar, Sevgin Akbulut, Murat Akçay, Mehmet Emin Akın, Yılmaz Alakuş, Mustafa Arslan, Saide Arslan, Ünzile Atayşen, Kıymet Ayan, Engin Balcı, Kemal Balcı, Yaşar Balcı, Şehrebanu Ballıkcı, Fariz Balıkcı, Erdal Başer, Kadem Bayram, Metin Baytöre, Brigül Belek, Kaya Bilgin, Selami Bilgin, Leyla Boyacı, Erhan Bölük, Rıdvan Çelik, Orhan Ceylan, Ali Çağın, Arzu Çakmak Pehlevan, Serpil Çakmak, Zennure Çataltepe, Kenan Çiftçi, Ferman Çiftlik, Mevlüt Çoban, Selda Coşkun, Alev Davutoğlu, Mehmet Demir, Ata Demirci, Süreyya Destegül, Meral Develi, Sedef Dinç, Mehmet Doğan, Cemal Dursun, Recep Dursun, Necati Dursunoğlu, Nilda Ekşi, Seval Ekşi, Yadigar Sero, Kenan Günel, Neriman Hasgül, Musa Haydaroğlu, Nalan İkiz, Sevgi Kal, Hüseyin Kara, Durmuş Karaboğa, Halit Karagöz, Neriman Karakaya, Meaşik Karakuş, Nuri Karataş, D. Serkan Kaya, Gülabi Kaya, Mustafa Kaya, Mulazim Kaya, Nuriye Kaya, Veyzi Kaya, Tahsin Kılıç, İsa Kiraz, Özkan Koçak, Zafer Koçak, Canan Korkmaz, Pakize Kumaş, Suleyha Kurt, Nesrin Orak, Cihangir Orhan, Gökhan Orhan, Leyla Osanmaz, Telat Osmanoğulları, Sefa Öğüt, Çağlar Özdemir, Yasengül Özdemir, Hasan Öztekin, Mehmet Paydaş, Özkan Sarıkaya, İlhami Sarıtoprak, Mehmet Sarıtoprak, Engin Sözbir, Tekin Sungurtekin, Ali Ekber Şahin, Selda Şimşek, Yaşar Tarhan, Sedat Tatar, Hüseyin Topçam, Ayhan Topçu, Ahmet Tükel, Sevgül Tüze, Ekrem Usanmaz, Aybüke Uyanık, Ali Asker Yavuz, B. Anıl Yavuz, Özlem Yıldırım, Fehmi Yıldız, Musa Yılmaz, Atanur Yiğit, Özge Korkmaz.
 
Musa Yılmaz listesi
Yönetim kurulu listesi; Hakan Akaya, Tayfun Akçay, Birgül Alkan, Faik Atilla, Sabiha Aydın, Sebahattin Bilgin, Nuray Coşkun, Melek Deniz Baş, Kemal Doğan, Muharrem Erdoğan, Ümmü Fazlıoğlu, Cavit Kapoğlu, Ünal Kara, Mehmet Karakuş, Dilesen Karataş.
Yönetim kurulu yedek listesi; Yalçın Dursun, Yücel Doğan, Musa Okumuş, Mehmet Anıl, Alaattin Bilge Köksaldı, İlker Atasoy, Yusuf Emre, Fatih Ada, Cezmi Cibel, Mahmut Ocaklı, Aydın Tahtacı, Oktay Ünal, Özer Edinç, Erbay Aydoğdu, Metin Yılmaz, Cihat Öcal.
İl delegeleri; Recep Abdullaoğlu, Cengiz Akgün, Atalay Aksu, Hüseyin Aksu, Murat Aksu, Yasemin Aktay, Ali Akyıldız, Hatice Alaşalvar, Güner Anlar Baş, Bülent Apaydın, Yılmaz Araz, Gül Atasayan, Gökhan Avcı, Sait Aydın, Gülhan Aydın, Gazi Aydoğdu, Nurhan Banu Üner, Filiz Berber, Ali Fuat Bilir, Şehzade Boran, Fahrettin Bostan, Erhan Bölük, Güllü Canpolat, Nurettin Canpolat, Metin Çakmak, Nurcan Çamdeviren, Şener Çaylak, Kenan Çelik, Baki Çelik, Barış Çiftçi, Kübra Çoban, Meltem Doğan, Mustafa Doğramacı, Erman Doğru, Fatma Efendi, Mustafa Efendioğlu, Yusuf Emre, Şahin Er, Murat Erdoğan, Rıza Eroğlu, Esener Eşsiz, Ümmü Fazlıoğlu, Ahmet Fazlıoğlu, Saliha Fidangül, Saim Gencer, Ferhat Giriş, Hasan Gök, Seyfettin Güney, Neriman Gürel, Sultan Işık, Aytekin Kaçakçı, Hınıs Kabakçı, Nejat Kar, Beyhan Kar, Ali Kara, İsmet Kara, Mustafa Karaman, Fikret İlhan Kaya, Nuriye Kaya, Mithat Kazancı, Bayram Kendirli, Birsen Koca, Mehmet Koca, Hava Köse, Selda Mican Doğan, Mehmet Mutlu, Kemal Nişancı, İbrahim Orhan, Faruk Oruç, Özlem Parlak, Mehmet Paydaş, Safiye Pesen, İsmail Sancak, Sürmeli Saraç, Talat Sayılgan, Fatma Sevinç Demirli, Hüseyin Sönmez, Öztürk Şamdan, Recep Şamdan, Erdem Şen, Dilek Tan, Deniz Tan, Aykut Tatar, Baki Tatoğlu, Ali İhsan Tatoğlu, Şadiye Tokurcan, Lütfü Topa, Emine Topkaya, Arzu Türkoğlu, Yılmaz Uçak, Gülizar Ün, Sabit Ünal, Kenan Üner, Özlem Yalın, Suat Yavuz, Gülay Yıldız Çelik, Musa Yılmaz, Esin Yılmaz, Merve Yılmaz, Abdullah Yılmazel, Aygül Yurtseven.