Gebze Dershaneler Birliği, MEB tarafından dershanelerin kapatılması ile ilgili hazırlanan yasa taslağına tepki gösterdi.

Dernek Başkan Ertuğrul Taşlı, veli ve öğrencilerin her zaman yanlarında bir kalkan gibi hissettikleri bu kurumların ortadan kalkmasından oldukça rahatsız duyduklarını dile getirdi.

Gebze Dershaneler Birliği, tarafında yapılan yazılı açıklamada, "Hali hazırda eğitimde fırsat eşitliğini daha geniş bir alana yayılmasına katkı sağlayan dershaneler kapatılırsa eğitim büyük bir darbe alacak. Batıda imkanları çok geniş olan okullar ile doğuda imkanları zayıf olan okullarda okuyan öğrenciler arasında ciddi farklar ortaya çıkacak. Dershanelerin rehberlik çalışmaları ile eğitime yaptıkları katkı nasıl görmezden gelinebilir. Dershaneler gelir seviyesi düşük ailelerin öğrencilerini, başarısız, okula entegre olamayan öğrencileri yaptıkları rehberlik çalışmaları ile eğitime sürecine katıyor ve onların da daha iyi oklularda okumalarına imkan sağlıyor. Bu kurumlar kapatılırsa Anadolu’nun birçok ilindeki çocuklar ellerindeki fırsatı kaçırmış olacaklar. Dershaneciler olarak bizler her şeyden önce eğitimciyiz, bizler rant peşinde değiliz, ülkenin eğitimine katkı sağlamak amacıyla gecemizi gündüzümüze katmaktayız. Bakanın yaptığı açıklamalar dershane yöneticilerini oldukça rahatsız etmiştir. Açıldıkları günden beri eğitime bunca katkı sağlamış bu kurumların değişim ve dönüşüm süreçleri bu şekilde olmamalıydı. Eğitim camiasından milletvekillerinden de konu ile ilgili tepkiler dikkat çekmektedir. Dershaneler ancak darbe dönemlerinde böyle bir psikolojik ve fiziksel baskıya maruz kalmıştır. Özgür düşünceyi, eğitimde fırsat eşitliğini, girişimcilik ve hür teşebbüsü destekleyen bir hükümetin konuya bu şekilde yaklaşımı bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül’ün açıklamaları dikkate alınmalıdır. Dershanelerin kapatılmasıyla ilgili olarak, Öncelikle dershanelerin sebepleri yok edilmedi. Okullar varken paralel eğitim olması hoş değil. Ama bunun sebeplerini doğuran ihtiyaçların ortadan kaldırmak gerek. Arz-talep meselesi. Bütün fikirler dinlenecektir. Bildiğim kadarıyla kesinleşmiş değil. Çalışma aşamasında. Bütün bunlar dikkate alınarak bir çalışma yapılacaktır. Biz de konuya dershanelerin bir sebep olmadığını sonuç olduğunu sebepleri yok etmeden sonuçların yok edilmesinin eğitimde daha büyük bir kaos doğuracağını konunun gündeme geldiği ilk günden beri vurgulamaktayız." ifadelerine yer verildi.