Özellikle pandemi dönemi, ekonomik krizin derinleşmesi, psikolojik baskılar ve intiharların arttığı bu dönemde en önemli konulardan biri psikolojik destek alabilmek.

Her aileye bir psikolog sözü yalan mı oldu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, her Aile Sağlığı Merkezine (ASM) bir psikolog atanacağı sözünü verse de bu söz tutulmadığı gibi, bugün psikoloğu olan ama odası olmadığı için Gebze'liler Gebze Fatih Devlet Hastanesinde psikoloji tedavisi görmekte zorluk çekiyor.

Gebze'de sağlık sisteminde ciddi sorunlar yaşanıyor. Gebze Fatih Devlet Hastanesinde psikoloğun olduğu yerde odası olmadığı için hastaların tedavi edilemediği iddia edildi.

Azra isimli vatandaş yaşadığı sıkıntıları şikayetvar.com internet sitesinden kamuoyuna duyurdu.

Vatandaş şikayetinde şu ifadeler yer aldı:

“Psikologların odası bile yokmuş randevu veriyorlar. Randevuyu bizzat görüşerek almama rağmen gidiyorsunuz ''odamız yok biz terapi yapamayız, başka hastaneye gidin'' diyerek gönderiyorlar. Böyle saçma bir şey yoktur burası gibi. Başkaları da boş yere gitmesin. Mağdur ediyorlar insanları sadece. Dalga geçer gibi.

''ODAMIZ YOK, TERAPİ YAPAMAYIZ''

Psikoloğa gitmek için önce psikiyatristten randevu aldım. Sonra beni psikologa yönlendirdi. Randevuyu psikolog hanımla bizzat görüşerek aldım. Ancak bir sonraki gittiğimde 'odamız yok, terapi yapamayız, başka hastaneye gidin' diyerek beni gönderdi. Bu durumu anlayamadım. Neden beni tekrar tekrar çağırdıktan sonra böyle bir şey söylüyorlar? Bu saçma bir durum. Neden bu şekilde mağdur ediliyoruz? Boş yere defalarca gidip geldim. Şimdi de Dilovası'na gitmemi söylüyorlar bana. Hastanede çalışan o kadar psikolog varken, eğer onlar terapi yapmayacaklarsa, kim yapacaklar merak ediyorum”