300 sanayici ve işadamı üyesi bulunan Gebze Genç Sanayici İşadamları Derneği (GENÇSİAD) 7. Olağan Genel Kurulu önceki akşam gerçekleştirildi. Gebze Ticaret Odası (GTO) Meclis Salonu’nda gerçekleşen genel kurula GTO Başkanı Nail Çiler, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AKP Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, Dilovası ilçe başkanı Osman Akbulut, Çayırova ilçe başkanı Zafer Kılıç, Darıca ilçe başkanı Muzaffer Bıyık, KAISİAD Başkanı Nasrettin Bavaş, KONSİAD Başkanı Muzaffer Koşan, dernek üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Tek listeyle gidilen seçimde eski başkan Abdullah Böyet’in yerine Adnan Kılıç başkan seçildi.

 
SİYASİLERİN YAPAMADIĞINI YAPTIK
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kurulda divan seçimi yapıldı. Divan başkanlığına Oğuz Şerif Alioğlu, üyeliklere ise Dursun Furunci ve Ercan Altınkaya oldu. Açılış konuşmasını yapan GENÇSİAD Kurucu Başkanı Muzaffer Koşan, “GENÇSİAD’ı 12 yıl önce kurduk. Bu derneği kurarken Gebze’de böyle bir STK kurulmamıştı. Birlik ve bütünlük içinde bu derneği kurarak tüm görüşlere yer verdik. Dernek olarak çok önemli işlere imza attık. Biz siyasilerin yapamayacağı işleri yaptık. Gayemiz bölgemize hizmet etmekti. Hiçbir zaman bu derneği siyasi olarak kullanmadık. Seçilecek olan başkana ve yeni yönetime görevinde başarılar diliyorum” diye konuştu.
 
BÜYÜKŞEHİR TALEBİNİ YİNELEDİ
Genel kurulda konuşan GTO Başkanı Çiler, Gebze’nin büyükşehir statüsünde il olma talebini yineleyerek, “GENÇSİAD 15 yıllık bir STK. Amacına uygun çalışan STK ülkenin geleceğini ışık tutandır. Amacına uygun çalışan her STK’nın yanındayız. Amacımız ülkenin geleceğini önünü açmaktır. Ticaretin sırrı yok. Kim etik kurallara göre yaparsa kazanacak. Bu bölgenin dinamiklerini herkes biliyor. Bugün Dilovası’nda artık kirlilik değil güzellikler konuşuluyor. Bölgenin itici güçlerini harekete geçirmeliyiz. Bölge olarak denizi kullanmıyoruz. Bu aile artık büyüyor. Biz büyükşehir statüsünde il olmalıyız. Biz gitgide artık büyüyen bir aileyiz. STK’lar bir araya gelerek büyükşehirli il nasıl yapabilirizi konuşmalı” ifadelerini kullandı.
 
BAŞKAN TEŞEKKÜR ETTİ
Denetim ve faaliyet raporlarının oylanmasının ardından. Divana verilen tek liste açık oylamayla kabul edildi. Başkanlık görevine seçilen Adnan Kılıç bir konuşma yaparak, “2001 yılında kurulan köklü bir STK’yız. Bu bayrak yarışıdır. Bu bayrak yarışında elimizden geleni yapacağız. Bu anlamda desteğini esirgemeyen Nail Çiler’e teşekkür ediyoruz. Dernek merkezini güzel bir yere taşıyacağız. STK’ların ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Gebze ve bölgemiz ile üyelerimiz için elimizden geleni yapacağız. Güzel şeyler katacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
GENÇSİAD’IN YENİ YÖNETİMİ
Yönetim kurulu asil: Adnan Kılıç, Yücel Yılmazel, Gökhan Altıntaş, Mehmet Hocaoğulu, Haluk Koca, Habib Karabacak, Abdullah Böyet, Ercan Altınkaya, Uğurtan Yıldız, Kadir Tataroğlu, Fatih Işık, Mustafa Zorcu, Engin Karaman, Tahsin Murat Ergun, Behzat Karlı.
Yönetim kurulu yedek: Gökhan Kanca, Dursun Furunci, Emrullah Bilgin, Cihan Çelikel, Bişar Yaman, H. Hüseyin Koç, Mehmet Berberoğlu, Tunay Kafkaslı, Tolga Kurt, Bahadır Yılmaz, İlkan Şen, Umut Tayan,  Emin Yılmaz, Ersin Köseoğlu, H. Doğan Özer.
Denetim kurulu asil: Hakan Şengel, Turgut Altıntaş ve Abdurrahman Aslan.
Denetim Kurulu Yedek: Mustafa Demir, Yılmaz Arıcan ve Hakan Doğan.