Gebze’nin hayırsever iş adamları bu sene de Kurban Bayramı’nda evlerinde durmadı. Kimse Yok Mu Derneği’nin organizasyonu kapsamında Gebzeli bir grup iş adamı Afrika’nın uzak ülkesi Tanzanya’ya gitti. Gebzeli heyet burada hem kendi kurbanlarını hem de Gebzeli diğer hayırseverlerin kurbanlarını kesip ihtiyaç sahihlerine ulaştırdı. Tanzanya’da 4 gün geçiren Gebzeli iş adamları Kimse Yok Mu, devlet, sivil toplum ve iş adamları nezdinde de temaslarda bulundu.
 
GÖNÜLLÜLER TANZANYA’DA BULUŞTU
 
Kimse Yok Mu Derneği öncülüğünde dünyanın dört bir yanından gelen gönüllüler Tanzanya’nın büyük şehirlerinden eski başkenti Darüsselam’da bir araya geldi. Almanya’dan Amerika’ya kadar bir çok ülkeden gelen hayır sever iş adamlarıyla buluşan Gebze heyeti bayram namazını 500 kişiyle birlikte kıldı. Kimse Yok Mu heyetine Tanzanya’da Türk girişimciler tarafından açılan ve Türk bayrağının dalgalandığı Feza Kolejleri ev sahipliği yaptı.  
 
KURBAN ETLERİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTI
 
Bayram namazından sonra kesilen kurbanlar büyük titizlikle hazırlanıp gönüllüler tarafından tek tek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Gebze heyetinden Bıçakçı Sigorta firmasının sahibi Mustafa Bıçakçı yaptığı açıklamada organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti. Kimse Yok Mu ile bağışların direk olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştığını belirten Bıçakcı, “Tanzanya’da fakir halkın ihtiyaçlarını yakından gördük. Bir lokma ekmeğin bile olmadığı bu ülkede Kimse Yok Mu Derneği binden fazla büyükbaşı kurban olarak kesti. Türk halkının yardım sever yüzü Afrika topraklarında çiçek açtı. Hem hayır sever iş adamlarından hem de bu hayırları hakkıyla yerine ulaştıran Kimse Yok Mu Derneği’nden Allah razı olsun” dedi.
 
FATİH ÖĞRENCİSİ DUYGULANDIRDI
 
Öte yandan Gebzeli heyet Tanzanya’da bulunan yetimhaneleri de ziyaret etti. Burada yaşanan bir olay heyetteki herkesi duygulandırdı. Heyetin en küçüğü 12 yaşındaki Gebze Fatih Koleji 6. Sınıf öğrencisi Ergün Dağdeviren de kurban kesimi için Tanzanya’ya gitti. Yetimhane ziyaretinde evinden getirdiği oyuncakları ve kıyafetlerini yetim Tanzanyalı kardeşleriyle paylaştı. Burada çok duygulanan Ergün Dağdeviren kalabalıktan hediye alma fırsatı bulamayan yetim bir çocuğa kolunda kendi kullandığı saati hediye etti. Tanzanya’ya gelmeden önce sınıfında bir kampanya başlattığını söyleyen Dağdeviren, “Fatih Koleji’ndeki arkadaşlarımdan kıyafet ve oyuncak aldım. Bunları paketleyip Tanzanya’ya götürdüm. Yetimhanedeki kardeşlerime hepsini kendi ellerimle hediye ettim. Çok mutlu oldular. Bizim çeşit çeşit kıyafetlerimiz ve oyuncaklarımız var. Ama onların ayakkabıları bile yok. Kalabalıktan dolayı hediye alamayan bir kardeşime kendi saatimi verdim. Keşke onları daha çok sevindirebilsek. Kendi kıyafet ve oyuncaklarını Afrikalı kardeşlerimizle paylaşan arkadaşlarıma, bize yardımlaşma duygusunu aşılayan öğretmenlerimize ve Kimse Yok Mu Derneği’ne teşekkür ediyorum” dedi.