41 Havadis (www.41havadis.com) isimli haber sitesinde 26.10.2020 tarihinde yayınlanan “Gebze Medical Park’ta büyük skandal! İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?’’ başlıklı haberde (https://www.41havadis.com/haber/gebze-medical-parkta-buyuk-skandal-insan-hayati-bu-kadar- ucuz-mu-h37643.html) , Medical Park Gebze Hastanesi hakkında gerçek ile bağdaşmayan, kamuoyu nezdinde yanlış izlenimler yaratabilecek ve doğruluğu herhangi bir şekilde kanıtlanmamış soyut isnatlarda bulunulmuştur.

Hastanemize yüksek ateş şikayeti ile getirilen hastamıza Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü uzman hekimi tarafından derhal ilk müdahalesi ve muayenesi yapılmış, kendisine gereken ilgi gösterilmiş ve tedavisi sağlanmıştır. Hastamızın tedavisinin gerçekleştiği esnada hasta yakınlarından tedavi ve fototerapi ücreti alınmıştır.

FAZLA ALINAN ÜCRET İADE EDİLDİ

Ancak banko görevlisi tarafından hastane kayıtları incelendiğinde hasta yakınından fazla ücret alındığı tespit edilmiş ve hasta yakını derhal bilgilendirilerek fazla alındığı tespit edilen ücret hasta yakınına iade edilmiştir.

HASTA YAKINLARI GERÇEĞİ ÇARPITMIŞ

Hasta yakınlarının gerçeği çarpıtarak, Hastanemiz hakkında iftira ve karalama boyutundaki iddiaları üzüntü ve şaşkınlık ile karşılanmıştır. Halkımızın hastanemiz hakkında herhangi bir şekilde verilen sağlık hizmeti ve devamında ücret yönünden kuşkuya kapılmasına gerek yoktur. Haber yazısı, gereksiz şüphe ve endişeye sevk etmiş ve gerçeklikle bağdaşmayacak şekilde halkı yanlış yönlendirme ve bilgilendirme ile huzur ve sükûnetini bozmuştur. Hastaya ait detaylı bilgiler ise hasta mahremiyetine saygımız nedeniyle bu mecrada paylaşılmamaktadır. Ancak Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere tüm resmi mercilere hastane kayıtları ibraz edilecek olup; hastamıza tıp kurallarına uygun ve hasta yararına olacak şekilde işlem yapıldığı gösterilecektir. Gerçek dışı, asılsız, tek taraflı duyuma dayalı bilgiler ile haber yapılarak halkımızın yanıltılması ise habercilik etiğine uygun değildir. Nitekim haberin yazarı, Hastanemize başvurarak konu ile ilgili bilgi almaya çalışmamıştır. Asılsız iddiaların, haber verme amacı aşılarak halkımız ile paylaşılması ve Medical Park Gebze Hastanesi’nin zan altında bırakılması basın özgürlüğü ilkelerine aykırıdır. Medical Park Hastaneleri daima hasta yararı ilkesini gözeterek, yıllardır ülkemizde sağlık sektöründe hizmet veren öncü bir kuruluştur. Yasalara uygun olarak, resmi makamlardan herhangi bir bilgi ve belge talep edilmesi durumunda paylaşmaktan imtina etmeyeceğimizi ve hastanemize yapılan iftiralar yönünden gerekli yasal yollara müracaat edeceğimizi belirterek, hakkımızda yayınlanan asılsız habere karşı gerçekleri kamuoyuna saygıyla bildiriyoruz.