Kocaeli TV’nin eski çalışanlarından, şimdi ise kendine bir İç Mimarlık ofisi kuran ve henüz 5 gün önce baba olan Burak Turan Gebze Medical Park Hastanesinde büyük bir skandal yaşadı.

Gebze Medical Park Hastanesi hem Burak Turan’ın 5 günlük bebeğini ölüme terk etti, hem Turan’dan fazla para aldı. Hem de fazladan aldığı parayı bir ay sonra iade edeceğini söyledi.

İşte yaşanan bu skandalı Burak Turan şu cümlelerle anlattı:

NÖBETÇİ ÇOCUK DOKTORU LAZIM

“Dün gece 03:00 sıralarında henüz beş günlük kızım Hira’nın sarılık çıktı. 28 dereceye çıktığında ölümcül hale gelen bu hastalık kızımda 26 dereceye kadar ulaştı. Hemen İzmit’te özel bir hastaneye götürdük. Ancak bize orada, “Foto Terapi cihazı lazım ve bu tedaviyi yapacak nöbetçi bir çocuk doktoru gerekiyor” dendi.

YOLDAYKEN ARADIM

Apar topar çocuğumu Gebze Medical Park Hastanesine götürdüm. Yoldayken kendilerini de aradım. Ücretin 750 TL olduğunu söylediler. Kısa bir süre içinde hastaneye verdim. Çocuğumun yatışını yapmak istedim.

GETİRECEĞİM DEMEME RAĞMEN

Bu sırada kızımın burnundan kan gelmeye başladı. Ama gişedeki Ebru isimli kadın bana fiyatların değiştiğini ve 1.250 TL daha getirmem gerektiğini söyledi. Ben de, “Siz çocuğumun yatışını yapın. Metro inşaatı sebebiyle araç 10 dakika mesafede. Ben hemen parayı size getireyim” dedim.

PARAYI ALMADAN YATIRMADILAR

Ancak Ebru isimli kadın bana parayı getirmeden yatış yapamayacağını söyledi. Gözlerimin önünde çocuğumu ölüme terk ettiler. Lanet olsun sizin insanlığınıza diyerek döndüm ve parayı getirdim. Parayı alan Gebze Medical Park yönetimi çocuğun yatışını yaptı.

BİR AY SONRA VERECEKLERMİŞ

Daha sonra hastane yönetimi benden 1.250 TL fazla para alındığını söyledi, özür dilediler. Fakat parayı bir ay sonra iade edebilirlermiş. Yani benden fazla aldıkları 1.250 TL için çocuğumu orada ölüme terk ettiler.

ÖZÜR DİLESELER NE OLUR?

Bende bu duruma çok sinirlendim. Hastanenin kurumsal iletişim müdürü Bilge hanım da aradı, özür diledi. Özür diliyorlar ama hala o fazladan aldıkları parayı bir ay sonra iade edeceklerini söylüyorlar.

VİCDANSIZLIK, İNSAFSIZLIK

Bu nasıl bir insanlıktır. Hem arabaya gidip parayı getireceğim dememe rağmen çocuğumun yatışını yapmıyorlar. Ölüme terk ediyorlar. Aldıkları para bir de fazla çıkıyor. O fazla çıkan parayı da bir ay sonra iade edeceklerini söylüyorlar. Bu nasıl bir iş? Bu nasıl bir vicdansızlık. Allah insanları böyle kötü insanların eline düşürmesin.

İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ MU?

Sesimi duyurabileceğim kadar duyuracağım. Burada dün gece bir insanlık ayıbı yaşandı. İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Ya beş günlük kızım oracıkta ölse? Bunun hesabını kim verecek? Bu nasıl bir vicdan, nasıl bir insanlık. Yazıklar olsun hepsine!”

En Kocaeli / Furkan Çalışkan