AKP Gebze eski Gençlik Kolları Başkanı Ali Yılmaz, partisinden bugün itibariyle istifa etti. İlçe gençlik kolları başkanlığının yanı sıra bir dönem il gençlik kollarında da yöneticilik yapan Yılmaz, 3 yıl boyunca Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun da Gebze’deki bürosunda özel kalem müdürlüğü görevinde bulunmuştu.
 
EŞİ YÖNETİCİ OLDU
 
Şimdi ise bir firmanın genel müdür yardımcılığı görevinde bulunan Yılmaz, istifa dilekçesini bugün itibariyle ilçe binasına gönderdi. Gebze’de hukuk işleri ile ilgilenen Selma Çimen Yılmaz ile evli olan Ali Yılmaz’ın istifasını sosyal medya hesabından da duyurdu. İstifasının nedeni ise belki de Türkiye’de eşine pek rastlanmayan bir olay. Ali Yılmaz’ın eşi Sibel Çimen Yılmaz, önceki günkü kongrenin ardından MHP Gebze İlçe Yöneticisi oldu.
 
Önceki gün yapılan MHP Gebze Kongresi’ni kazanan Ferit Taşdemir’in yönetiminde yer alan Sibel Çimen Yılmaz, artık aktif olarak siyaset yapacak. Eşine destek vermek isteyen Ali Yılmaz da bunun üzerine partisinden istifa ettiğini duyurdu. İstifa ettiği haberini doğrulayan Yılmaz, “Zaten üç yıldır aktif siyasetin içerisinde değildim. Eşim de MHP kökenliydi. Kendisine böyle bir teklif geldi ve kabul etti” dedi.