Toplantıya, ilçe yönetim kurulundan ilçe başkanı ile birlikte 8 yönetim kurulu üyesi katılım göstermiş. Meclis üyeliği için dosya veren üyelerden ise 6  isim çağrılmış.toplantıya çağrılmayan Belediye başkan adayı İbrahim Türkmen ise istifa noktasına kadar gelmiş durumda.

Toplantıya mevcut iki meclis üyesi ve 4 yeni meclis üyesi adayıyla başlanılmış.

KİM NE KADAR PARA VERECEK.?

İlçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, meclis üyesi adaylarının, ilçe teşkilatına ne kadar para yardımı yapacağını sorarak toplantıyı açmış.

Sırasıyla, hangi adayın ne kadar para yardımı yapacağı; yani bir nev’i açık arttırmaya sunulan meclis üyeliğinde, mevcut meclis üyeleri ile yeni adaylar arasında tartışma yaşanmış.

Yeni meclis üyeleri adayları, kendilerinden talep edilen ekonomik verilere karşın, ellerinden gelen her türlü desteği rakam vererek açıklarken, mevcut meclis üyeleri net rakam vermekten kaçınmış ve “biz ilçe başkanı ile gerekli görüşmeyi yaparız” şeklinde ifadede bulunmuşlar.

TARTIŞMA BÜYÜK

Yeni adaylar, “ Siz belediyeyi alacağımıza inanmıyorsunuz. Eğer inanmış olsa idiniz kontenjan adayı olurdunuz. MHP de hiç kimse iki dönem üst üste meclis üyeliği yapmamıştır. Bu işi rant ve para yarışına getirmeyin. Kontenjan adayı olun ve alttan üste doğru her ülkücü bir yerlere gelebilsin. Aksi halde MHP de sadece parası olanlar söz sahibi olur imajı yaratmış olursunuz “ demişler.

Bu söyleme itiraz eden mevcut meclis üyeleri ile yeni adaylar arasında tartışma çıkmış. Bariz bir şekilde pazarlıkların sürdüğü toplantı, meclis üyesi adaylarının dışarı çıkarılmasına kadar gitmiş.

BAŞKAN ADAYI  TÜRKMEN DEVRE DIŞI

Gebze belediye başkan adayı ise tüm bu konuların dışında tutuluyormuş. Hiç bir şekilde meclis üyeliği sıralamasına müdahale etmesine izin verilmediği gibi, ekonomik konularda da ilçe teşkilatının sürekli para istemesinden oldukça sıkıntılı olduğu gelen duyumlar arasında.  Anlaşılan, pazartesi günü, MHP Gebze belediye başkan adayı ve meclis üyesi adayları ile ilgili oldukça sıkıntılı bir gün olacak, belki de aday kişiler çekilecekler.

TÜRKMEN ELİ KOLU BAĞLI

Bütün bu gelişmeler yaşanırken aday olduğu günden itibaren MHP Gebze ilçe yönetimi ile bir türlü irtibat kuramayan ve bu günlerde meclis üyesi belirlemesine bile izin verilmeyen başkan adayı İbrahim Türkmen’in olup bitenler karşısında yakın çevresine “ bu kadarda olmaz böyle çalışma olurmu bugün Büyükşehir adayımız Saffet Sancaklı ve Milletvekilimiz Lütfü türkkan ile görüşüp sorunun çözümünü isteyeceğim, İlçe yönetimi çalışmamıza imkan tanımıyor” dediği öğrenildi.