Sözleşmeli personel alım ilanı Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlandı.

İşte Gebze Teknik Üniversitesi 31 sözleşmeli personel alım başvuru şartları ve detayları…

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre; Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğünden; “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası kapsamında; sözleşmeli personel olarak istihdam edilmek üzere 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın ek 2 nci maddesinin (b) fıkrası uyarınca 2020 KPSS (B) grubu puan sırası esas alınmak suretiyle sözleşmeli personel alımı yapılacaktır.” denildi.

Gebze Teknik Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alım Başvuru Detayları İçin Tıklayın

Gebze Teknik Üniversitesi Devlet mi özel mi?

Son dört yıldır Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında bu alanda birinci sıradadır.

Gebze Teknik Üniversitesi başarılı mı?

Yeni sıralamaya göre Gebze Teknik Üniversite'si genel sıralamada en iyi 5'inci üniversite, tıp fakültesi olmayan üniversiteler içerisinde en iyi 2'inci üniversite ve 6000 civarı öğrencisi olan üniversiteler içinde 1'inci üniversite olarak listelendi.

Gebze Teknik Üniversitesi hazırlık zorunlu mu?

Hazırlık okumak zorunda mıyım? Öğrencilerimiz üniversitemize kabullerinin ardından bir İngilizce Yeterlik Sınavı'na (GTU PROFICIENCY EXAM) alınırlar. Bu sınavda 100 üzerinden 60 (CC) barajını aşamayan öğrenciler bir yıl süreli hazırlık programına devam etmek zorundadırlar.

Gebze Teknik Üniversitesi Elektronik Mühendisliği hazırlık var mı?

Yüzde 30 İngilizce eğitim yaptığımız için İngilizce hazırlık okulumuz vardır. GTÜ'yü kazandığınızda İngilizce sınavında yeterli notu alamadığınız takdirde bir veya iki dönem İngilizce hazırlık eğitimi gördükten sonra Bölümümüzde eğitime başlayabilirsiniz.

GTÜ YDS kabul ediyor mu?

Bir akademik yıl içerisinde iki sınav yapılmaktadır. Son sınav haklarında da başarısız olan öğrencilerin GTÜ ile ilişiği kesilir. Ayrıca YÖK tarafından YDS ve YDS eşdeğerliği tanınan sınavlardan gerekli notu alabilen öğrencilerimiz belgelerini bölümümüze ibraz ederek hazırlık sınıfını tamamlayabilirler.