Gebze Ticaret Odası’ndaki imza töreninde konuşan Başkan Nail Çiler, “Dünya zor bir süreçten geçiyor, ülke olarak en az kayıpla atlatmak için çalışıyoruz. Biz de bu konuda üstümüze düşen çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Daha önce yaptığımız ‘can suyu’ projeleriyle tüm Türkiye’de örnek gösterilmişti. Şimdi yine çok avantajlı bir kredi olanağı çalışması yapıyoruz. Ülke olarak ekonomimiz ne kadar güçlü olursa o kadar güçlü oluruz” dedi.

 

2020 SONUNA KADAR ÖDEME YOK

 

Başkan Çiler, imzalanan nefes kredisinden yararlanacak olan işletmelerin 2020 yılı sonuna kadar hiç ödeme yapmayacaklarını söyledi.

Denizbank adına sözleşmeyi Gebze şubesi müdürü Yasemin Öztürk, Yeniçarşı şubesi müdürü Evren Özbey ve Çayırova şubesi müdürü Haldun Okar imzalarken, Gebze şube müdürü Yasemin Öztürk, “Bu konuda öncü olmak bizim için onur verici. Daha önce esnek çalışma saatleri uygulanıyordu ancak Nefes Kredisi dolayısıyla normal mesaiye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

100 bin TL krediye 130 bin TL toplam ödeme

 

Denizbank şubesi yetkilileri, gazetecilerin soruları üzerine, en yüksek tutar olan 100 bin lira kredi çekilmesi halinde, ilk 8 ay hiç ödemesiz olmak üzere 20 ay vade ile 130 bin lira toplam ödeme yapılacağı bilgisini verdiler.

 

KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ

 

Koronavirüs önlemleri gereği Gebze Ticaret Odası’na gelen herkesin ateşi ölçülüyor, galoş ve maske veriliyor. Toplantı boyunca gazeteciler de sosyal mesafeyi koruyarak haberi takip ettiler.

Toplantıya koronavirüs nedeniyle Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Genel Sekreter Mustafa Yaşar Sekin ve yönetici Ercan Altınkaya katıldı.