İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi ekipleri, yaklaşık 8 aydır yürütülen soruşturma kapsamında sabah erken saatlerde, İstanbul'un bazı ilçeleri ile Bitlis, Yalova ve Gebze'de 47 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel Harekat, Çevik Kuvvet ve Narkotik Şube müdürlüklerinde görevli 400 polisin katıldığı operasyonda, uyuşturucu madde sattıkları iddiasıyla 34 kişi yakalandı. 
 
Suç örgütü lideri olduğu iddia edilen Ömer K'nın da aralarında bulunduğu şüpheliler, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirildi.
 
Operasyonda, eğitimli köpeklerin de yer aldığı aramalarda bir miktar uyuşturucu, 5 ruhsatsız tabanca, 78 mermi ile uyuşturucu madde yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.  
 
Narkotik Şube Müdürlüğü yetkilileri, gözaltına alınanlar dışında şu anda cezaevinde bulunan 5 kişi hakkında da işlem yapılacağını, 2 şüphelinin de arandığını bildirdi.  
 
Gözaltındaki şüphelilerden 9'u hakkında, "hırsızlık" ve "uyuşturucu madde satmak" suçlarından yakalama kararı bulunduğu öğrenildi. 
 
Operasyonda, teknik ve fiziki takip sırasında "uyuşturucu içicisi" oldukları belirlenen 115 kişi hakkında da işlem yapıldı.