Darıca’da 95 meclis üyesi aday adayı sayısı 50’ye düşürülürken, Gebze’de 130 adayı ise 18 Şubat’ı beklemeye başladı.

AK Parti’de meclis üyesi aday listeleri şekillenmeye başlarken, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’na listelerin verilmesine kalan son günler içerisinde hangi değişikliklerin yapılacağı merakla beklenmekte.

Darıca’da aday sayı 50’ye düşürülerek milletvekilleri, il başkanı ve belediye başkanıyla yapılacak görüşme sonrası isimler belli olacak.  Gebze’de ise 131 olan listede bir isim silindi.  AK Partili tüm meclis üyesi aday adayları listelerin YSK’ye verileceği tarih olan 18 Şubat’ı beklemek durumunda kalacak.

AKP’de belediye meclis üyesi adaylığıyla ilgili Ankara’ya genel merkeze götürülerek teslim edilen listelerin yeniden gözden geçirilmesi yönünde uyarı geldi.

KOTALARA DİKKAT EDİN

AKP Genel Merkezi yetkilileri, hazırlanan listelerde kadın, gençlik ve meslek gruplarıyla ilgili kotalara azami özen gösterilmesi gerektiği yönünde uyarıda bulundu. Bu amaçla, Genel Merkez yetkilileri, listelerin bu tabloya uygun biçimde bir kez daha titizlikle gözden geçtirilmesini istedi. AKP İl Teşkilatı, listeleri yeniden gözden geçirip, istenilen kota düzenine uygun biçimde tekrar düzenleyerek, hafta sonu tekrar Ankara’ya götürüp teslim edecek.