Gebze Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler birçok markette eş zamanda yaptığı denetimlerde reyon fiyatı ile kasa fiyatı farklı olanları tespit ederek, haklarında yasal işlem başlatılmak üzere tutanakla kayıt altına aldı.

Fahiş fiyat artışı karşısında tüketici ne yapmalı?

Vatandaşların raf fiyatı üzerinden ödeme yapmaları kasada yüksek çıkan ürün farkını görevliden talep etmeleri, zorluk çıkarılması halinde tartışmaya girmemeleri raf fiyatı ile kasa fişini fotoğraflamak suretiyle 0530 412 02 41 nolu telefona gerekli açıklamayı yaparak bildirmeleri halinde ilgililerine yasal işlem başlatılacağı konusunda bilgilendirmede bulunan yetkililer, ilçe genelinde denetimlerin artarak devam edeceğini bildirdi.

Zam yapan marketler nereye şikayet edilir? Haksız zam şikayet hatları Vatandaşlar, Zam yapan marketler nereye şikayet edilir? Haksız zam şikayet hatları gibi soruların yanıtlarını arıyor. Ticaret Bakanlığı, haksız fiyat artışlarının önüne geçilebilmesi için zam yapan market veya işletmenin şikayet edilmesini istiyor.

Peki zamlı ürünler nasıl ve nereye şikayet edilir?

İşte market zamlarının şikayet edildiği Whatsapp hatları ve numaralar...

HFA BİLDİRİMİ: Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan Haksız Fiyat Artışı (HFA) bildirim uygulaması, iOS ve Android marketlerden ücretsiz olarak indirilebiliyor. Uygulamayı indiren kullanıcılar telefon numarası, e-posta adresi ve TC kimlik numarasını girerek uygulamaya üye olabiliyor.

ALO 175: Vatandaşlar Alo 175 Tüketici Danışma Hattı çağrı merkezine de haksız fiyat artışı gördükleri işletmeleri şikâyet edebiliyor.

VİMER 189: Haksız fiyat artışı ve stokçuluk yaparak vatandaşı mağdur edenleri Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ihbar hattı VİMER-189'a da şikâyet etmek mümkün.

WHATSAPP HATTI: Vatandaşlar şikâyetlerini Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 7/24 çalışan "0552 189 0 189" numaralı WhatsApp hattına da yapabilir.

Vatandaşlar, fahiş fiyata ürün satan iş yeri ve firmaları Alo 189 Alo Maliye hattına da bildirebilirler. Whatsapp'tan bu numaraya zamlı ürünün fotoğrafını ve marketin konumunu attığınızda Maliye Bakanlığı, ilgili marketi kontrol edip cezai işlem uyguluyor.