Edinilen bilgilere göre cezaevinden yeni çıkan S.D isimli şahıs sahte kimlik bilgileri üzerinden cep telefonu hattı aldı. Daha sonra sahte kimlik üzerinden aldığı telefon hattına bir bankadan kredi verilmesiyle alakalı bilgi mesajı geldi. Bankadan kredi verilmesi ile alakalı gelen mesaja karşı plan yapan S.D mesajın geldiği bankaya gidip 5 bin TL kredi başvurusunda bulundu. Gebze’deki bankaya gelen zanlı S.D sahte kimlik bilgilerinle yapmış olduğu kredi başvurunun onaylandığı haberini aldı. Onaylanan 5 bin TL kadar parayı alan S.D'ye banka çalışanları İstanbul'da bir bankada ayrı bir hesapta 60 bin TL kadar parasının olduğunu söyledi. S.D’nin o anki hareketlerinden şüphelenen banka çalışanları kimlik bilgilerinin S.D.’ye ait olmadığını fark edip durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Yaşanan bu dolandırıcılık olayından sonra harekete geçen Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğüne Bağlı Asayiş Büro Ekipleri sahte kimlik bilgileri ile bankadan kredi çeken ve kimlik bilgilerinin kime ait olduğu doğrultusuna ulaşmak için geniş çaplı çalışma başlattı. Asayiş büro ekiplerinin başlatmış olduğu geniş çaplı çalışmalar sonucunda zanlı S.D isimli şahıs bankadan kredi çekmek için kullandığı kimlik bilgilerinin İstanbul'da yaşan bir fabrikada işçisi olarak çalışan Ş.T isimli kişiye ait olduğu bilgisine ulaştı.
 
BANKADA SUÇÜSTÜ YAKALANDI!
 
Gebze'deki bankadan kullanmış olduğu sahte kimlik bilgilerine ait hesapta 60 bin TL para olduğunu öğrenen zanlı S.D tekrar bankaya geri gelerek hesaptaki paranın 45 bin TL'sini çekmek istedi. Daha önceden S.D'nin bankadan sahte kimlik bilgilerinle para çektiğini fark eden banka çalışanları hemen emniyet güçlerine haber verdi. Olay yerine gelen Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş büro ekipleri zanlı S.D'yi bankanın veznesinde parayı alırken suçüstü yakaladı. Titiz çalışma neticesinde aynı zamanda S.D'yi dışarıda bekleyen bu dolandırıcılık olayına yardım ve yataklık eden C.B isimli kişide araç içerisinde yakalandı. Bankada suç üstü yakalan S.D ve bu olaya yardım eden C.B ifadeleri alınmak üzere Gebze ilçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Emniyetteki yapılan sorgu esnasında C.B'nin benzer suçlardan 20 ayrı dosyası ve S.D'nin ise bir çok ayrı suçtan dosyası aynı zamanda aranması olduğu tespit edildi. Emniyetteki sorgularının ardından S.D ve C.B adliyeye sevk edildi.
 
İŞÇİDEN GEBZE EMNİYETE TEŞEKKÜR!
 
İstanbul’da yaşayan ve bu tür dolandırıcılık olayının başına geldiğini öğrenen fabrika işçisi olan Ş.T isimli vatandaş açıklamalarda bulundu. Böyle dolandırıcılık olayıyla karşı karşıya kaldığı için şaşkına dönen fabrika işçisi Ş.T," Uzun yıllardan beri İstanbul'da bir fabrikada işçi olarak çalışıyorum. Bu zamana kadarda hiç bir bankayla ne bir kredi olayım nede kredi kartı kullanmışlığım oldu. Yıllarca hafta içleri İstanbul’da bir fabrikada hafta sonları ise Gebze'de bir düğün salonunda çalışıp ekmek paramı kazanıyorum. Bankadaki hesapta bulunan paramı da o şekilde biriktirdim. Başıma gelen bu olayın daha fazla uzamamasında ve hayatımın kararmamasında yardımcı olan Gebze İlçe Emniyet müdürlüğü ekiplerine sonsuz teşekkür ediyorum. Allah onları bizlerin başında eksik etmesin" diye konuştu.