İstanbul Balat’dan gelerek Gebze Sultanorhan Mahallesi’nde girdikleri bir evde hırsızlık yaparken yakalanan 2 kişi gözaltına alınarak Gebze Adliyesi’ne sevk edildi. Ayrıca hırsızların kiraladıkları lüks araçlarla bu hırsızlığı yaptıkları tespit edildi.

Olay önceki gün Gebze Sultanorhan Mahallesi 1130 sokakta bir evde meydana geldi. Saat 14.20 sıralarında çelik kapının kilidini sökerek eve giren Varan E. (23) ve Ahizar T.(20) adlı iki hırsız suçüstü yakayı ele verdi. Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan şahıslardan Ahizar T. ceza almamak için kimliğini gizleyerek kendisini farklı bir isimde ve 9 yaşında olarak tanıttı. Parmak izi alınan ve kendisini Nazar olarak tanıtan Ahizar T’nin 20 yaşında olduğu tespit edildi.

Ayrıca lüks araçlar kiralayarak hırsızlık yapan şahısların İstanbul’dan geldikleri araçta yapılan aramada çok sayıda ev ve işyerine ait kilit göbekleri ve bunları açmakta kullanılan aparatlar ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlıların İstanbul Balat’ta oturdukları ve daha önce Körfez’de hırsızlık olayına karıştıkları öğrenildi. İfadesi alınan zanlılar daha sonra tutuklu yargılanmak üzere Gebze Adliyesi’ne sevk edildi.