Gebze Osman Yılmaz Mahallesi 2738 ada 6 No’lu, 2469 ada 4 No’lu, 2749 ada 7 No’lu, 2748 ada 2, 3, 4, 5 ve 7 No’lu parsellerin birleştirilerek konut imarından iş alanı imarına dönüştürülmesi maddesine 4 adanın birleşerek konut alanının ticaret alanına dönüştürülmesi sonrası değer artışı olacağı gerekçesi ile CHP grubu bir kez daha şerh koydu.

Gebze Fatih Devlet Hastanesinin hemen yanına yapılması planlanan toplulaştırma nedeniyle söz konusu bölgede bir değer artışı çıkıp çıkmayacağı üzerine başlayan tartışmada söz alan CHP'li meclis üyesi Orhan Tanış "Burada özetle bir kamu toplulaştırması yapıyoruz. Yolları kaldırıyoruz, ada toplulaşmış hale getiriyoruz. Fonksiyon değişikliği yapıyoruz, konuttan ticarete geçiyoruz. Ben burada şunu sormak istiyorum, bu vatandaşın arsasının değerini biz artırmış olmuyor muyuz bu şekilde? Bu yol kamuya açık bir yol. O zaman bütün imar yollarını biz kapatalım. Böyle bir şey yok." dedi.

Tanış'ın açıklamasına karşılık cevap veren Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz  "Orhan bey bakın, şu anda o yollar imar yolu doğru. Ama bu vatandaş, kamunun yolunu kendine hizmet edecek şekilde kullanıyor şu an. Ben de diyorum ki sen benim yollarımı böyle kullanma. Kendi yerini kendine hizmet edecek şekilde kullan. Şu anda bu vatandaş burayı, imar yollarının genişliğinden dolayı kullanabiliyor ve ticaret olarak ruhsat alabiliyor. Benim bu bölgede kamu alanı olarak otoparkım yok. Burayı kamu bedava mı kullandıracak? Örneğin projede 100 tane otopark projesi varsa 300 tane otopark projesi getirttirdik. Bu alanın altında da otopark yer alacak ve vatandaşa hizmet edecek hale gelecek. Fatih Devlet Hastanesinin çevresi şu anda kaotik durumda. Bu otoparkla birlikte buradaki otopark eksikliği de giderilmiş olacak. Birçok kamu otoparkı da bedelli çalıştırılıyor. Kent yaşamının gereği bu" ifadelerini kullandı.