Gebze’de katliam var Twitter gündeminde bugün trend topic oldu. İddia edilen görüntüler, Gebze’de katliam var etiketiyle paylaşıldı. 

Gebze’de sosyal medyada hayvanların uyutulup poşetlere doldurulduğu iddialarını gören hayvan severler ilgili merkeze giderek iddiaların doğruyu yansıtmadığını yerinde gördü.

Kocaeli Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Selma Platin Pek, Pati Körfez Doğa ve Sokak Hayvanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Gülşah Solmaz, Kocaeli Can Dostları Derneği Başkanı Türkan Dobra’da toplantının hemen ardından ortak bir açıklama yaptı. Dernek başkanları görüntülerin sosyal medya üzerinde yayılmasından hemen sonra kendilerinin bilgilendirildiğini, olayın aktarıldığını, görüntüler paylaşıldığını ifade ettiler. Başkanlar, “Buraya geldik ve çalışmaları gördük. Arkadaşların çalışmalarını ve yaptıklarını zaten takip ediyoruz. Gebze Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi’nde herhangi bir sorun yaşanmıyor, sokak hayvanlarına yönelik katliam yapılması söz konusu değildir. Kendilerini kutluyoruz. Yapılan açıklamalar gördüğümüz manzara bu konuda bizi tatmin etti. Konya’da yaşanan o acı olayı anlatırken bile yürüklerimiz titriyor. O katliamı yapanların, olaya seyirci kalanların, yöneticilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” şeklinde konuştular.