Gebze’deki 5 yılını doldurduğunu ifade eden Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, çıkacak kararname sonrası yeni görev yerine gideceğini açıkladı. 

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve ilçe protokolü, bugün Eskihisar'da kahvaltı programıyla bölge basınıyla bir araya geldi.

Programa Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ile Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Muharrem Poyrazoğlu, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Gebze İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, Gebze Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Gebze İlçe Nüfus Müdürü Hasan Aydın, Gebze Tapu Müdürü Ekrem Kumuşoğlu, Gebze İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu ve bölge basını katılım sağladı.

Gebze’deki görev süresini tamamladığını dile getiren Kaymakam Güler, çıkacak kararnamenin resmi gazetede yayınlanması  sonrası Gebze’ye veda ederek yeni görev yerinin bildirileceğini ifade ettiği toplantıda Gebze çalışmalarına ilişkin bilgileri  gazetecilerle paylaştı.

Kaymakam Güler, şunları dile getirdi;
 

“Ben 37 yıldır bu mesleğin içerisindeyim. Görev yaptığımız her ilçenin bir süresi var. Her ilçede sürem ne kadar ise okadar kaldım. Gebze’de beşincim yılım. 5 yıl bittiği için de yeni bir görev yerine gideceğiz. Son sözü bakanlık söyleyecek. Temmuz’un sonuna kadar bizim kararnamemizin çıkması bekleniyor. Ülkenin neresine gidersek görevimizi severek yaparız. Gebze, Türkiye’nin en önemli ilçelerinden biri. Türkiye’nin ekonomisi buradan yönetiliyor. Gebze’nin önemi çok fazla.

''GEBZE'DE HIRSIZLIK YÜZDE 80 AZALDI''
 
Gebze’de hizmetin artması için devletimiz imkanlarını daha da seferber edecektir. Bir yerde emniyet ve asayiş güvenliğini sağlayamazsanız, o ilçede hizmet aksaması yaşanabilir. 8 yüzün üzerinde emniyet personeli sayısına ulaştık. Ev ve iş yerlerinden hırsızlık 2019’a göre yüzde 80 azaldı. Faili meçhul olay sayımız çok azaldı. Emniyetin gerçekten çok başarılı çalışmaları var. Türkiye’ye örnek bir uygulama noktasını Gebzemize kazandırıldı. Jandarmamızın imkanları da her geçen gün artıyor. Eğitim geleceği garanti altına almak için çok önemli. Geldiğimiz günden bu yana 27 okul yaptık, şu an inşaat halinde 3 okul var. Yeni okullarla ilgili de ihale süreci devam ediyor. ikili eğitimi dokuza indirdik. Gebze’de nüfus artışı her yıl bin 500 ve 2 bin arasında öğrencimiz artıyor.