Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan Arfesan’da 3 işçi, kıdem tazminatı verilmeden işten atıldı.

Birleşik Metal-İş Gebze 2 No’lu Şubenin örgütlü olduğu iş yerinde işçiler, mola saatlerinde işten atılan mesai arkadaşları için eylemlerine 6 gündür devam ediyor.

İşten çıkarılan işçilerden biri “200 gün raporum var. Bunun nedeni ise iş kazası yapmış olmam. Hepsi devletin kendi kurumlarından alınmış raporlar. İş kazası geçirmiş olmam benim suçum mu? Üstüne kıdemi alamadan işten atılıyorum. Biz mücadele edeceğiz ve hakkımızı alacağız” dedi.

Sendika, temsilci ve işçi arkadaşlarının mücadelelerine sahip çıktığını ifade eden bir diğer işçi de “Biz birlikte hareket ediyoruz. İşçi arkadaşlarımız da molasından feragat ederek bizlere sahip çıkıyor. Yıllarca verdiğimiz emeğimize sahip çıkıyoruz" diye konuştu.


Kendisinin de diğer arkadaşları gibi hasta olduğu için izin aldığını aktaran işçi, "Bu iznin üçte biri Kovid ile ilgili. Dünyanın her yerinde mücadele edilen Kovid bulaştı diye işten atılmamız kabul edilemez. Üstelik tazminat verilmemesi ise asla kabul edilemez” dedi.

Birlik ve dayanışmanın da önemine vurgu yapan işçi, “İşçiler birlik olduğu sürece haklarımız gasbedilemez. Biz sendikamız ve işçi arkadaşlarımızla kazanana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Evrensel