Gebze Belediyesi’nin kültür-sanat etkinlikleri devam ediyor.Gebze Kent Meydanı’nda bulunan kültür merkezi salonu, ‘Kutsal Yolculuk Hicret’ konulu konferansı dinlemek üzere gelen Gebzelilerle doldu.

Sanat tarihçisi Talha Uğurluel’in konuşmacı olarak katıldığı ‘Kutsal Yolculuk Hicret’ konferansı sinevizyon eşliğinde sürdü. “Peygamber Efendimizi anmaya geldiniz. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz” diyerek konuşmasına sinevizyon eşliğinde başlayan Uğurluel, Mekke’den Medine’ye hicret güzergahını, o yolu, yolda yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı.

Sinevizyon gösterisi eşliğinde kutsal yolculuğu, yolculukta başına gelenleri ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in bulunduğu yerlerin fotoğraflarını izleyenlerle paylaşan Uğurluel ayrıca; Mekke, Kabe, Mescid-i Haram, Hz. Ebubekir’in evi gibi kutsal yerler hakkında da bilgi verdi. Hicretin sadece bir yerden başka bir yere gidiş olarak algılanmaması gerektiğini belirten Uğurluel, hicretin hayra gidiş olduğunu söyledi. Uğurluel, çöl gecelerinin çok güzel olduğunu, gündüzleri ise 60 derece sıcaklık yaşandığını belirtti. Konferansın sonunda Talha Uğurluel kitaplarını imzaladı.