Geçtiğimiz yıl haziran ayında kurulan Gebze Sanatçı ve Müzisyenler Derneği’nin (GESAM- DER) dernek ve etüt merkezi dün gerçekleştirilen törenle hizmete girdi. Derneğin Osman Yılmaz Mahallesi Yeni Bağdat Caddesi No: 326 adresinde hizmete giren yerin açılışına AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Gebze Belediye Başkan Yardımcısı Nilay Ayran, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, CHP Gebze Belediye meclis üyeleri Fahrettin Bostan ve Murat Erdoğan, Gebze Sanatçı ve Müzisyenler Derneği Başkanı Ümit Dönertaş, AKP Gebze İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ertan Kara, Gebze Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Nejat Kar, THK Gebze Şube Başkanı Mustafa Yılmaz, CHP’li Yılmaz Uçak ve çok sayıda da davetli katıldı.

 
BOSTAN’A TEŞEKKÜR ETTİ
Açılış töreni öncesinde dernek ile ilgili olarak bilgi veren Gebze Sanatçı ve Müzisyenler Derneği Başkanı Ümit Dönertaş, “Amacımız Gebze’de bulunan sanatçı ve müzisyen arkadaşlarımızı tek bir çatı altında toplamak. Onların sorun ve sıkıntılarını girmek, çözüm bulmak. Derneğimizde üç sınıfımız var. Sınıflarımızda bağlama, gitar, veriyoruz. Yine ilerleyen günlerde keman, piyano folklor ve bale kursları vermeyi de düşünüyoruz. Derneğimiz 4 ilçedeki herkesi kapsıyor. Şuan 85 üyemiz bulunuyor. Ayrıca bizlere dernek yerimizi bedelsiz bir şekilde yeren CHP Gebze Belediyesi Meclis üyesi Fahrettin Bostan’a teşekkür ediyoruz.” dedi.
 
AÇILIŞ KURDELESİ KESİLDİ
AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Soba ve CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun ise yapmış oldukları kısa konuşmada derneğin hayır olması temennisinde bulundular. Yapılan konuşmalar sonrasında Gebze Sanatçı ve Müzisyenler Derneği’nin açılış kurdelesini protokol hep birlikte kesti. Kurdele kesimi sonrasında katılımcılar dernek binasını gezdi. Gebze Sanatçı ve Müzisyenler Derneği yönetiminde ise şu isimler yer aldı: Başkan Ümit Dönertaş, Barış Erdoğan, Murat Şanlı, Çiler Boylu, Perihan Acar, Cem Volkankaya, Denetleme Kurulu, Ahmet Kılıç, Birkan Saltaş, Serdar Serbest.