Yeni ve Eski Çarşı’daki çeşitli mağazalara akın eden vatandaşlar sevgililerine veya eşlerine hediye almak için adeta birbirleriyle yarıştı. "Sevgililer Günü" dolayısıyla çarşıda yaşanan hareketlilik ise esnafa yaradı. Çiçekçiler ve kuyumcular başta olmak üzere diğer mağazalar,  ‘Sevgililer Günü’ne özel indirime gittiler.

ÇİÇEKÇİLER DOLDU TAŞTI

Sevgilisine veya eşine 14 Şubat için hediye almak isteyen vatandaşların çoğu hediye beğenmekte zorluk çekerken, bazıları ise bu yılı sevgilisiz geçireceğinden yakındı. Gebzelilerin en çok akın ettiği yer ise çiçekçiler oldu.  Gebzelilerin en çok talep ettiği çiçek ise gül idi. Sevgilisine hediye almak için çarşıya çıktığını belirten vatandaşlar, "14 Şubat 'Sevgililer Günü' dolayısıyla sevdiğimize hediye almak için çarşıya çıktık. Umarız aldığımız hediyeyi beğenirler. Aslında önemli olan hediye almak değildir. Önemli olan onu unutmamaktır" diye konuştular.

EN ÇOK KIRMIZI GÜL

Gebze’de faaliyet gösteren Arda Çiçekçilik sahibi Hakan Seren, Sevgiler günü nedeniyle satışlarda yoğunluk yaşandığını belirterek, “ Sevgiler günü sebebiyle çiçek satışlarımızda büyük bir artış oldu. Sabahın erken saatlerinde başlayan çiçek satışları bizleri oldukça sevindirdi. Vatandaşlar en çok ilgiyi kutu güller gösteriyor. Gülün tanesi 10 TL’den satışa sunuyoruz. Ayrıca Gebze ve şehir dışına da çiçek gönderebiliyoruz” dedi. Erengül Çiçekçilik sahibi Hazal Erengül ise, “ Satışlarımız sevgiler günü nedeniyle arttı. Kalpli ve ayakkabı gül aranjmanlarına insanların İlgisi yoğun oluyor. Sabah saatlerinde itibaren çok yoğun çiçek siparişi aldık” diye konuştu.