Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca FETÖ/PDY "himmet" adı altında finansal  destek sağlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Dumankaya İnşaat'ın  sahibi ve ortakları olan 6 şüphelinin tüm mal varlıklarına el konulmasına karar verildi. Bölgemizde de projeleri olan Dumankaya’nın üst düzey yöneticilerinin önce FETÖ operasyonunda gözaltına alınması daha sonra mal varlıklarına el konulması Kocaeli’nde de geniş yankı uyandırdı.

Savcılık, soruşturma kapsamında şüpheli olan Dumankaya  İnşaat'ın sahibi ve ortaklarının mal varlıklarına el konulmasını talep etti. Verilen kararda, savcılığın talebinin kabul edildiği, Dumankaya İnşaat  firmasının sahipleri ve ortakları olan şüpheliler Halit Dumankaya, Necla  Dumankaya, Uğur Dumankaya, Barış Değer Dumankaya, Ayla Dumankaya ve Semih Serhat  Dumankaya'nın tüm mal varlıklarına el konulduğu belirtildi.

FABRİKA EĞİTİM ARAZİSİNDE Mİ?

Çayırova’da da yakın bir zamana kadar konut projesi yapmaya hazırlanan Dumankaya’nın Gebze’de geçmişte tartışmalara neden olan bir yerde fabrika yaptığı ortaya çıktı. Hatırlanacağı üzere Gebze Balçık Mahallesi’nde 135 dönüm alan eğitime tahsis edilmiş, 3 yıl önce bu alanın sanayi ile takas edileceği iddiaları kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Gelen tepkiler üzerine 135 dönüm eğitim arazisinin takasından vazgeçilirken, aradan geçen sürede bu bölgede eğitime dair herhangi bir çalışma yapılmadı. Ancak Dumankaya Grubuna bağlı Uniplast Fabrikası bu bölgede 20 dönüm alan üzerine fabrika kurarken, Uniplast’ın 135 dönümlük eğitim arazisine yapılıp yapılmadığı tartışma konusu oldu. Dumankaya’nın mal varlıklarına el konulmasıyla bu fabrikanın da hazineye geçmesi bekleniyor.