Durmaz uzun yıllardır siyaset yaptığı MHP´den 26. dönem milletvekilliği için aday adayı olarak müracaat dosyasını genel merkeze teslim etti. Serap Durmaz´ı ilk tebrik eden isim ise MHP Seçim işleri müdürü Duramettin Mengüç oldu. Mengüç, özellikle bayanların aday adaylığına ilgi göstermesinden genel merkez olarak çok memnun olduklarını belirterek çok sayıda bayanın listelerde yer almak için müracaatta bulunduğunu sözlerine ekledi.

 

26. Dönem milletvekilliği aday adaylığı için müracaat dosyasını MHP Genel merkezine teslim ettikten sonra duygularını paylaşan Serap Durmaz ise “ Ülkenin her karış toprağı yangın yeri haline getirildi. Oluşturulmak istenen MHP koalisyon hükümetine hayır dedi algısı siyasi bir komplodur. MHP Genel başkanı ve liderimiz Doktor Devlet Bahçeli´nin ilk günden bu yana dile getirdiği 4 maddenin hangisi milletin bekasını zora sokacak bir maddeydi ki iktidar partisi bu maddeleri kabul etmedi?. Biz topraklarımızda süren kargaşanın sona ermesi, terör olaylarının tamamen ortadan kalkmasını sağlayacak olan siyasi iradenin MHP olduğunu biliyoruz. Bunu herkesin bilmesi içinde sokak sokak, ev ev seçmene giderek MHP´nin milleti ile kucağı tek başına iktidar için çalışacağız. Kocaeli´de liste ne olursa olsun, listelerde kim yer alırsa alsın hedefimiz MHP iktidarını inşa etmek olacaktır.Adaylık müracaatımızın milletimize, partimize, bölgemize ve ailemize hayırlı ve mübarek olmasını diliyorum”dedi.

 

Durmaz´ı tebrik eden bir diğer isim ise MHP eski il başkanı Ruhi Çavdar oldu. Çavdar´da adaylık dosyasını teslim ettikten sonra yaptığı açıklamada “ Bu yangın bitmeli. Bu istikrarsız düzen son bulmalı”dedi. Ruhi Çavdar ile birlikte Gökmen Türengül´de milletvekilliği aday adayı olarak dosyasını genel merkeze teslim etti. Böylelikle MHP´den Kocaeli milletvekili aday adayı sayısı 28´e yükseldi.