Son zamanlarda yatırımda en güvenli liman olarak görünen ve sürekli değerlenen altın, tüm zamanların rekorunu kırdı.

Artan altın fiyatları vatandaşları kara kara düşündürüyor.

Uzmanlar altın fiyatlarının daha da artacağını belirtiyor.

Pandemi sonrası alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar ve yaz sezonunda olduğumuzdan artan düğünler nedeniyle kuyumcularda bir yoğunluk söz konusu.

Vatandaşlar ise yükselen altını bozdurmaktan çok satın almaya yöneliyor.

Kuyumcular tarafından her ne kadar artışı ön görülse de, altında bu sabah yaşanan artış adeta tavan yaptı.

YILDIRAY TURAN ''BOZDURMUYORLAR, ALIYORLAR''

Konu ile ilgili bilgi aldığımız Gebze Kuyumcular Derneği Başkanı Yıldıray Turan, “Artan altının bir süre daha artmayı sürdüreceğinden emindik. Nitekim yükselişine devam ediyor. Yükselen altın fiyatlarında beklenen piyasa hareketi insanların altın bozdurmasıydı. Ama şuan kimse altın bozdurmuyor. Aksine altın alıyor. Altın güvenilir liman olduğunu vatandaşlara hissettirmiş durumda” dedi.

DENİZ SÖNMEZ ''ALTINA TALEP ÇOK FAZLA''

Vatandaşların altına yatırım yapmaya devam ettiğini söyleyen Has Sönmez Kuyumculuk sahibi Deniz Sönmez, "Altına talep çok fazla. Kısa sürelide olsa sektörümüz pandemiden dolayı biraz duraksada şuan talep oldukça yüksek. Altın Cuma gününü ile bugün arasında 12 TL yükseliş sergiledi. Gram altın 433 TL'i gördü. Yükselen altın fiyatları altın yatırımcılarını yatırım konusunda etkilediğini görüyoruz. Bu yükselişe karşılık vatandaşlar altın bozdurma yerine altının daha da yükseleceğini öngörerek yatırımını altından yana yapmaya devam ediyorlar. Görünen tablo şu yatırımcılar için altın en güvenilir liman olmaya devam ediyor'' dedi.