Milletvekili Kaplan’ın öncelikli konularının başında metro, Gebze-Harem minibüsçü esnafının sorunları, TEM bağlantısı ve P plaka konuları yer aldı.
 
METRO GEBZE’YE GELMELİ
 
Kadıköy-Kartal arasındaki metronun Gebze’ye kadar gelmesi gerektiğini belirten Milletvekili Kaplan, “Bilindiği üzere Marmaray ve Hızlı Tren Projesi kapsamında Haydarpaşa-Gebze banliyo hattı Ocak 2012 de ulaşıma kapatıldı. Bu tarihten itibaren taşımacılık ve ulaşım D-100 kara yolu üzerinden yapılmaya başlandı. Dolayısıyla D-100 üzerinde trafik yoğunluğu insanı bezdirir noktaya geldi.  Bir taraftan da yol genişletme çalışmaları yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda trafik mesai saatlerinin başlangıç ve bitişinde tıkanma noktasına geliyor. Metronun Kadıköy’den, Kartala kadar değil Gebze’ye kadar gelmesi gerektiğini, Gebze halkı adına bizzat ulaştırma bakanına sözlü ve yazılı olarak bu talebimizi ilettim. Hala da bu talebimizin arkasındayız” dedi.
 
MİNİBÜSÇÜ  ESNAFI MAĞDUR EDİLMESİN
 
Kaplan, bunun yanı sıra Gebze-Harem hattındaki 380 minibüsçü esnafının da mağdur edilmemesi gerektiğini dile getirerek, “Gebze-Harem hattında taşımacılık yapan 380 minibüs esnafı çok dertli.  Birincisi diyorlar ki, Kadıköy- Kartal metrosundan önce biz günde ortalama 6000 yolcu taşıyorduk. Şimdi yolcu sayımız yarı yarıya düştü. Mağdur durumdayız! Ancak önümüzdeki süreçte trafiği ve toplu taşımayı rahatlatacak olan bu metro hattından şu ana kadar ekmek yiyen minibüs esnafının da mağdur edilmemesi lazım. Onlara yeni hatlardan pay vermek lazım. Bu esnafın önemli bir sorunu daha önce Gebze’de bulunan son duraktaki yerlerinden belediye tarafından çıkarılmaları ve uygun olmayan koşullarda barınmalarına zorlanmalarıdır. Minibüs esnafı da bir nevi toplu taşıma yapmaktadır. Büyükşehir Belediyesinin denetim ve güzergah belirlemesi gibi bunlara kalınacak ortamlarda sağlanması temel görevleri arasında olmalıdır” dedi.