Önceliklerinin şampiyonluk değil , “Sıfır borçlu Gebzespor” olduğunu kaydeden Çakır, “Aksi halde 3’ncü Lig’e yükselmenin önemi yok” dedi.

Gebzespor’da geriye dönük borçların ödenmesinde önemli mesafe alındı. Kanal 5 N’de Başar Özkan’ın sunduğu Amatörün Nabzı adlı programa konuk olan Başkan İlker Çakır kulüpten alacağı olan eski futbolcu ve teknik direktörlere yaptıkları çağrının ardından alacaklarının yüzde 30’u miktarında ödemeyi muvafakatname imzalatarak aldıklarını, kulübün 5 milyon 842 bin TL tutarındaki borcundan 816 bin 584 TL’sini erittiklerini kaydetti.  Çakır alacağının tamamında ısrar eden eski Gebzesporlular’a da, “Kabul etmeyenler de elini vicdanına koyacak” dedi. Çakır bu ay sonuna kadar eski Gebzesporlular’ın borçlarının büyük bölümünün ödeneceğini öngördüklerini kaydetti.

GEÇEN SEZON TECRÜBESİZDİK

Geçen sene kaçan şampiyonlukta acemilik ve tecrübesizliğin etkisi olduğunu, görevi bırakmasının ardından gerek taraftardan gerek kenti yönetenlerden gelen talep üzerine herkesin destek olması kaydıyla yeniden aday olduğunu hatırlatan Başkan Çakır, “İlk hedefimiz borçları ödemek. Bu borçlar bitmeden şampiyonluğun hükmünün olmayacağından esasla hareket ettik.Bu işleri yaparken kendimizce göre fikirler ortaya koyduk. Yerel yönetimlere, ‘Para verin şöyle böyle yapın’ demedik. Herkes parmağını koyarsa çözülür dedik” diye konuştu.

12 ADET VİP KOMBİNE SATILDI

Geçen sene de gündemlerinde yer alan ancak baskısını yaptırmalarına karşın bu sezon satışa sundukları kombine biletlerden önemli gelir hedeflediklerini kaydeden Başkan Çakır önceki akşam itibariyle tanesi 10 bin TL olan VIP kombinelerden 12’sinin satıldığını kaydetti. 1000 TL tutarındaki normal kombinelerden de 160’ın üzerinde satış yaptıklarını kaydeden Çakır kombine bilet satışlarında hedefi tam tutturmaları halinde 6 bin TL tutarında bir rakamı tutturacaklarını ve bu meblağın da kulübün borçlarının sıfırlanmasında yeterli olacağını söyledi.

SERAP ÇAKIR’I DİNLEMEDİK

Gebzespor Başkan Yardımcısı, İlker Çakır’ın eşi Serap Çakır da programa telefonla katıldı. Geçen sezon maça gelen bayan taraftarlarda büyük etkisi olan Serap Çakır bu sezon bayan taraftar sayısının daha da artacağını kaydetti. Serap Çakır kulüp üzerine değerlendirmede bulunmazken İlker Çakır geçen sezon Serap Çakır’ın birçok konuda uyarı ve önerilerde bulunduğunu ancak kendilerinin Serap Çakır’ı dinlemediğini dile getirdi.