Gebze'de faaliyet gösteren Alişan Den Hartogh Kimyasal Temizleme ve Ticaret Anonim Şirketi, Kimyasal Elleçleme ve Paketleme Tesisi kurmayı planlıyor.

12 bin 500 metrekarelik alanda Kimyasal Konteyner Temizleme Tesisleri’nde Gıda ve Kimyasal ISO Konteyner ve IBC Konteyner Yıkama İstasyonları ve Biyolojik Arıtma Üniteleri ISO Konteyner Buharlı ve Elektrikli Isıtma İstasyonları ile hizmet veren firma, söz konusu tesis için, mevcut faaliyet alanının 150 metre yakınında 12 bin 163 metrekarelik bir alan daha kiraladı.

Yeni tesis alanıyla birlikte faaliyet alanını iki katına çıkaran firma, yapacağı 34 milyon 750 bin TL'lik yatırımla Polimer Kimyasalları, Hammadde Solvent Grupları, Asitler ve bazlar, Polyol çeşitleri, Yapı kimyasalları, Deterjan Hammaddeleri ve Glikoller gibi ürünleri depolayacak ve dolumunu yapacak. Proje kapsamında her biri ortalama 25 metreküp kapasiteli 800 adet İSOTANK konteynerin depolanması planlanırken toplam ISOTANK konteyner ile kimyasal depolama kapasitesi ise 20 bin metreküp olacak.

Proje ömrü 20 yıl olarak belirlenen tesis alanı için 5+5 olmak üzere 10 yıllık kiralama sözleşmesi yapılırken 10 yıl sonunda yeni kira sözleşmesi ile bu süre 20 yıla çıkarılacağı tahmin ediliyor. ÇED sürecinin devam ettiği söz konusu projeyle ilgili "ÇED gerekli değildir" kararı çıktı. ÇED Olumlu Görüşü alan firmanın gerekli izinlerin aldıktan sonra inşaatı 6 ayda tamamlanması hedefleniyor. Öte yandan, kurulacak tesiste operatörler, mühendisler, teknikerler, ISG Uzmanı olmak üzere toplam 15 kişilik 3 vardiyada toplam 45 personel ile hizmet verecek.