28. Dönem Kocaeli milletvekilleri 14 Mayıs 2023’te gerçekleştirilen seçimle birlikte Kocaeli'yi TBMM'de temsil eden 14 milletvekili içerisinde sadece CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Gebze’nin 101’inci kurtuluş yılı sebebiyle mesaj yayınladı.

Gebze’nin 101’inci kurtuluş yılı sebebiyle CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler’in mesaj yayınladı.

Çiler’in mesajında şu ifadeler yer aldı:

“12 Ekim 1922'den bugüne Gebze’nin kurtuluşunun 101. Yılı dolayısı ile yayınladığı mesajda şu ifadeler yer verdi; Gebze’mizin kurtuluşunun 101. Yılını coşkuyla kutluyoruz. Gebze’miz, 12 Ekim 1922 tarihinde düşman işgalinden Gebze halkının büyük bir azmi ve kararlılığı sayesinde kurtularak, vatan topraklarımızın bir parçası olarak kalmıştır. Gebze halkı, canları pahasına mücadele ederek, vatanımızı korumuş bu uğurda her türlü zorluğa siper olmuştur. Kartaca Komutanı Anibal'ın, Sultan Orhan’ın, Fatih’in, Mimar Sinan’ın, Osman Hamdi Bey’in yaşadığı, Mustafa Kemal Atatürk’e ev sahipliği yapan izlerini her köşesinde hissettiğimiz Medeniyetlerin yurdu Gebze’miz, Kurtuluş Savaşı’nın önemli dönüm noktalarından biridir.

“HER TÜRLÜ GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ”

12 Ekim 1922 bağımsızlık inanç ve azmimizi tarihe altın harflerle yazdığımız gündür. Gebze’miz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı kurtuluş ateşi etrafında birleşmiş ve vatanımızı müdafaa etmiştir. Tarihte olduğu gibi bugün de yarın da özgürlük ateşimiz karşısında kimse duramayacaktır. Bu bilinçle Gebze’mizin kurtuluşu, yarınlarımız için bizlere büyük bir gurur ve güç vermektedir. Bizler, bu gururu ve gücü geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Gebze'mizi, bilim, kültür ve sanatın merkezi haline getirmek ve geliştirmek için her türlü gayreti göstereceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Gebze’mizin vatanımızın bir parçası olarak kalmasını sağlayan, bu uğurda canları pahasına kendini siper eden silah arkadaşları ve kahraman askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Gebze'mizin kurtuluşunun 101. yılını bir kez daha kutluyorum.”