İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan’ın 2014 yerel seçimlerinde verdiği vaatler arasında yer alan 3-D Yazıcı ve Tasarım Merkezi için çalışmaların sonuna gelindi. 42 Evlerde yapımı tamamlanmak üzere olan merkezin Eylül ayında açılması planlanıyor. Toplam 2 milyon liraya mal olan merkezde 8 ve 10’uncu sınıfta okuyan teknoloji ve Görsel Tasarım dersi alan öğrenciler, üniversitelerin tasarım bölümlerinde okuyan öğrenciler ve sanayi kuruluşları yararlanabilecek.

 

2 MİLYON LİRA

Geleceğin teknolojisi olarak nitelendirilen 3-D yazıcıları, insan hayatını kolaylaştıran tasarımları anında üretebilen bir teknoloji. Teknolojik gelişmelerin insan hayatının her aşamasında olmasını isteyen İzmit Belediyesi’nin 3-D Yazıcılar ve Teknoloji Merkezi için 42 Evler’de yapımı devam eden binanın inşaatında sona gelindi. Amerika ve İngiltere’de alımı yapılan cihazlar önümüzdeki günlerde merkeze getirilecek. Merkezin iç dizaynın bitmesi ve cihazların yerleştirilmesiyle birlikte çalışmalara start verilecek.

 

ANINDA NUMUNE
8 ve 10’uncu sınıflarda Teknoloji ve Görsel Tasarım dersi alan öğrencilere ders verecek olan merkezden aynı zamanda Üniversitelerin tasarım bölümlerinde okuyan öğrenciler ve sanayicilerde yararlanabilecek. Aynı anda 25-30 öğrenciye ders verilecek olan merkezde öğrenciler tasarladıkları teknolojilerin numunelerini alabilecek. Sanayi kuruluşları ise tasarladıkları ürünlerin numunelerini görmek için yine bu merkezden yararlanabilecek. 3 ayrı grubu hitap edecek olan merkez 3 katlı ve toplam 500 metrekare kullanım alanına sahip. Merkezde eğitimleri 3 Bilişim eğitimleri verecek.

 

GELECEĞİN DEVRİMİ
3-D’nin çağın sanayi devrimi olarak nitelendiren İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “3-D yazıcılar geleceğin teknolojisi. Dünya bu konuda harıl harıl kafa yoruyor. Yeni sanayinin mimarisi bu teknoloji ile oluşturulacak. Bu mimari oluşumunda neden Kocaeli ve İzmit olmasın. Bu teknolojinin kentimizde büyümesi için tasarım uygulama gelişmesi için merkez açıyoruz. Belki artık ev hanımlarımız marketlerden bardak almayacak. Kendi tasarladıkları bardakları bu yazıcılardan çıkaracaklar. Kurduğumuz merkezi çok önemsiyoruz. Önümüzdeki süreçte merkez faaliyete geçecek ve burada çok önemli işlere imza atacağız” dedi.