Siyasetçilerin açıklamaları, parti içi tartışmalar, politik gelişmeler ve seçilmek için geçmişte sarf edilen sözler ile karşı karşıya kalmaya devam ediyor.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Aday Adayı, AK Parti Darıca Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusu bulunan ve Entosav şirketiyle AK Parti’li belediyelerden aldığı ihalelerle tanınan Gencay Yıldıztekin’in geçtiğimiz yıl İYİ Parti’ye transfer olmasının ardından Darıca ilçe başkanı oldu.

İYİ Parti Darıca İlçe Başkanı Gencay Yıldıztekin Belediye Başkan adaylığı için istifa etmesi sonrası 2011 yılında AK Parti saflarında aday adaylığı konuşmasında AK Partililere sadakat ve vefa üzerine yaptığı konuşması siyaset kulislerinde gündem oldu.

 İşte Gencay Yıldıztekin'in AK Partililere seslenişi;

AK Parti tarafından aday gösterilmediği için partisinden istifa eden Gencay Yıldıztekin, İYİ Parti'den aday gösterilmezse yeni partisinden istifa edecek mi? ilerleyen günlerde göreceğiz.. 

Gencay Yıldıztekin'in siyaset geçmişi nedir?

Bilindiği üzerine Gencay Yıldıztekin, daha önce Darıca’dan AK Parti belediye başkan aday adayı olmuş, aday gösterilmeyince çalışmalarına adara vermeden 2011 milletvekilliği için kolları sıvamış ve AK Parti Kocaeli Milletvekili aday adayı olarak sahada çalışmalarını sürdürmüştü.

2014 mart yerel seçimleri için tekrar Darıca için sahaya inen Gencay Yıldıztekin, aday gösterilmeyince sosyal medya hesabında ‘’ siyasete son noktayı koymaya hazırlandığım bu günlerde destek veren ve dularını esirgemeyen tüm dostlara teşekkürler’’ ifadelerine yer vererek siyasete veda ettiğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz yıl İYİ Parti saflarına katılan Gencay Yıldıztekin İYİ Parti Darıca İlçe Başkanlığı görevinde belediye başkan adaylığı için önceki günlerde istifa ettiğini açıkladı.

Gencay Yıldıztekin kimdir?

Aslen Erzurumlu olan Gencay Yıldıztekin, 1971 doğumludur. Gencay Yıldıztekin, İyi Parti'nin Darıca ilçe başkanlığı görevinden istifa ederek belediye başkan adayı olacağını duyurdu.