31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'nin adayı olarak Dilovası Belediye Başkanı seçilen Ramazan Ömeroğlu, belediyede uzun yıllardır devam eden fazla personel sorununa el attı. Belediye kaynaklarına göre, işe gitmeden maaş alan çalışanları tespit etmek için özel bir ekip kuruldu. Başkan Ömeroğlu'nun bu hamlesi, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

''Bankamatikçi'' Avı ve TBMM'ye Taşınan İddialar

41havadis.com'un ''Dilovası'nda 'Bankamatikçi' avını kim engelliyor?'' başlıklı haberinin ardından DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'ye yazılı soru önergesi sundu. Haberimizde, Dilovası'nda bir dernek başkanının ev hanımı eşinin işe gitmeden maaş aldığı ve bu durumun ortaya çıkmasının ardından istifa ettiği belirtilmişti. Ayrıca, yaklaşık 200 kişinin "bankamatik personeli" olarak çalıştığı iddia edilmişti.

Belediye Başkanı Ömeroğlu'ndan 'Bankamatikçi' Hamlesi Ne Oldu?

Gergerlioğlu'nun soru önergesinde, belediyede işe gitmeden maaş alan personellerin olduğu, bu kişilerin hangi görevlerde çalışıyormuş gibi gösterildiği ve neden işten çıkarılmadıkları gibi sorulara yanıt arandı. İddialara göre, iktidar partisinin üst düzey yöneticileri, işten çıkarmama ve yeni işe alımları durdurma konusunda belediyeye baskı yapıyordu. Bu baskılar nedeniyle, aktif görevlere atanan birçok bankamatik personeli eski görevlerine geri dönmüş.

Belediye Hizmetlerinde Aksamalar ve Vatandaş Tepkisi

Dilovası Belediyesi'nde, temizlik ve park bahçeler müdürlüğünde çalıştırılmak üzere alınan personellerin liyakatsiz atamalarla masa başı işlere geçirilmesi, belediyeyi çıkmaza soktu. Temizlik işlerinde çalışacak personel bulunamaması, belediye hizmetlerinin aksamasına ve vatandaşların tepkisine yol açtı. Belediye yetkilileri, işe gitmeyen personellerin SGK işe giriş tarihleri ve çalıştıkları müdürlüklerin paylaşılması halinde, bu kişilerin kamuoyunda ifşa edilebileceği ve sorunun çözülebileceği görüşünde.

TBMM'de Sorular ve Beklenen Yanıtlar

Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun TBMM'ye sunduğu yazılı soru önergesinde şu sorulara yanıt arandı:

1) Basında yer alan iddialar doğru mudur?
2) Dilovası Belediyesi'nde resmi olarak çalışan, fakat işe gitmediği halde maaş alan personellerin olduğu iddiası doğru mudur? Eğer iddia doğruysa işe girmeden maaş alan personel sayısı kaçtır?
3) İşe gitmeden maaş alan personeller hangi görevlerde çalışıyormuş gibi gösteriliyor?
4) Dilovası Belediyesi temizlik işlerinde çalıştırmak üzere aldığı personelleri liyakatsiz atamayla başka görevlere verdiği iddiası doğru mudur?
5) Dilovası Belediyesi'nde fazla personel olmasına rağmen temizlik işlerinde personel bulunmamasının sebebi nedir? Dilovası Belediyesi personel sorununu nasıl çözmeyi düşünüyor?
6) Dilovası Belediyesi işe gitmeden maaş aldığı iddia edilen 200 kişiyi neden işten çıkarmıyor?
7) Dilovası Belediyesi'nin çalışmayan personeli siyasi baskı sebebiyle işten çıkarmadığı iddiası doğru mudur? Eğer iddia doğruysa Dilovası Belediyesi yetkililerine kimler tarafından baskı yapılıyor?
8) Dilovası Belediyesi'ne bağlı iştirak şirketlerinde çalışan personel sayıları, bu personellerin hangi müdürlüklerde çalıştıkları, isim ve soy isimleri, SGK işe giriş tarihleri ve hangi alanda çalıştırılmak üzere işe alındıkları bilgilerini paylaşabilir misiniz?