Kocaeli’de etkili olan sağanak yağış sebebiyle dereler taştı, yollar kapandı, tarım arazileri su altında kaldı. Kocaeli’yi sel götürürken Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın konserde olmasını eleştiren Yeşil Sol Partili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Şanlıurfa’daki konserine 8 kişi gelen Yavuz Bingöl’ü çağırıp salonu doldurmak için uğraştıkları kadar alt yapı için uğraşsalardı Kocaeli bugün sular altında kalmazdı.” ifadelerini kullandı

Kocaeli’de Hayat Felç Oldu
Şehrin birçok yerinde su baskınlarının yaşandığını vurgulayan Gergerlioğlu,”Yollar ve caddeler göle döndü. Deniz ve derelerin taşması neticesinde vatandaşlar yolda mahsur kaldı. Araçlar su içinde kalırken sürücüler zor anlar yaşadı. Çöp konteynerleri yağmurun şiddetiyle biriken suda yüzdü. Kocaeli’de hayat adeta felç oldu.”dedi.


“Çiftçinin zararında Büyükşehir Belediyesi sorumludur”
Kocaeli’nin Turizm merkezi Kandıranın son yılların en büyük su taşkınlarını yaşadığını söyleyen Gergerlioğlu, “Otomobiller suya gömülürken, tespit edilen 1350 dönümlük arazi sular altında kaldı ve mahsuller ziyan oldu. Kocaeli tarımda her gecen gün gerilerken alt yapının düzgün olmaması Kocaelili çiftçiyi büyük zarara uğrattı. Çiftçinin zararından Büyükşehir Belediyesi sorumludur” ifadelerini kullandı.

Uyarılara rağmen önlem almadılar
Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD’ın uyarılarına rağmen Kocaeli Büyük Şehir Belediyesi’nin önlem almadığını söyleyen Gergerlioğlu, “Alt yapı için harcandığı söylenen bu paralar nereye gidiyor. Kocaeli halkı ayda bir bu rezaleti yaşamak zorunda mı? Konser alanlarını doldurmayla uğraşacaklarına vatandaşın sorununu çözsünler.” dedi.