İletişim fakültesi 3 Mayıs Amfisi’nde gerçekleştirilen etkinliğe, Kocaeli KOSGEB Kobi Uzmanları Yasin Karaoğlu, Cem Özhan, KOSGEB girişimcileri Zühtü Mete İnler, Aysu Sakkallıoğlu, Halkla İlişkiler Bölümü öğretim görevlileri, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
KOSGEB hakkında bilgilendirme veren Yasin Karaoğlu, KOSGEB ‘in 1990 yılında kurulduğunda hedef kitlesinin imalat sektörü olduğunu 2010 yılında hizmet yelpazesini genişlettiğini söyledi.
 
KOSGEB’ten aldıkları destekle girişimciliğe adım atan Zühtü Mete İnler, “Önceki yıllarda Kocaali’de müzik aletleri satıyorduk ve işimizi büyütmek amacıyla toptancılık yapmaya karar verdik. Bu alanla ilgili araştırma yaptık çeşitli ülkelerden müzik aletleri getirdik. İlk ürün alımını Çin’den gerçekleştirdik daha ucuz oluyor diye ancak sürekli arızalar çıkıyordu. Daha sonra iş daha düzgün ilerlesin diye yurtdışındaki fabrikaları gezdik bilgi topladık bunları gelip Türkiye’de uyguladık ve imalata başladık” dedi. Planlı bir şekilde ilerleyerek başarıya ulaşılabileceğini belirten İnler, bu aşamada KOSGEB’ ten büyük destek aldıklarını bu sayede bütçelerini doğru kullanmayı öğrendiklerini söyledi.
 
Ticaretle uğraşanların ı kaybetmeyi göze almaları gerektiğine değinen Aysun Sakallıoğlu, KOSGEB’e gidip üç hafta boyunca kursa katıldığını ve kurs sonunda sertifika alarak kendi işini kurduğunu belirtti.
Halkla İilişkiler Bölümü öğretim görevlisi Serap Gökçebay, etkinliğin atölye uygulamaları dersi kapsamında ders öğrencileri tarafından düzenlendiğini ve bu sayede öğrencilerin pratik yapma imkanına sahip olduklarını söyledi.
Etkinlik katılımcılara plaket takdim edilmesiyle son buldu.
 
KOUHA - Muhabir : Zehra Balkanoğlu