Büyükşehir Belediyesi yeni yılda yoksul vatandaşlara verdiği giyim yardımını 41 Kart’a taşıdı. Ailede kişi başına 100 lira olarak belirlenen giyim yardımının karta alınmasıyla Büyükşehir Belediyesi, Gebze, Karamürsel, Gölcük, Kandıra, Başiskele, Kartepe, Darıca, Çayırova, Dilovası, Körfez, Derince ve İzmit’te toplam 75 firma ile anlaşma sağladı. Sağlık ve Sosyal İşler Daire Başkanlığından kartlarını alacak vatandaşlar, bu firmalarda alışverişlerini yapabilecek.

Giyim yardımının kaliteli ve hızlı bir şekilde yapılması amacı ile yapılan çalışma sonuçlandı. Yaklaşık 6 aylık bir sürecin ardından tamamlanan çalışma ile giyim yardımı da süt ve gıda yardımı gibi 41 Kart’a alındı. Vakıf Bank ile anlaşma yapan Büyükşehir Belediyesi, daha sonra giyim alışverişi yapacağı ve talepte bulunan firmalarla anlaştı.

TEK MAĞAZA YERİNE 75 MAĞAZA

Daha önce Sevgi Mağazasında yapılan giyim yardımlarının 41 karta alınmasıyla Büyükşehir, tasarruf da sağlayacak. Personel, depolama gibi işletme giderlerinden kurtulan belediye, aynı zamanda vatandaşlarında kendi evlerine yakın olan mağazalarda istediği ürünü alma hakkı tanıyor. 2005 yılından bu yana yapılan yardımlar Gebze ve İzmit’e bulunan Sevgi Mağazalarında yapılıyordu. İhtiyacı olan vatandaşlar Sevgi mağazalarına giderek burada belirlenen giyecek yardımını alıyordu. Mağazalar bir süre daha açık tutulduktan sonra kapatılacak.

41 GİYİMDE ANLAŞMA YAPILAN FİRMALAR

Kartepe Av Ve Doğa Sporları, Final İç ve Dış Ticaret, Veral Butik, T. Osmanoğulları-Moda, Eray Konfeksiyon , Kale Giyim, Ayça Bebe, Özkan Kundura, Vahit Kundura, Koltukçular Konfeksiyon, Ege Ayakkabı, Naz Butik, Esin Aydın, Nihal Gelinlik Moda, Emre Konfeksiyon, Ayşe Demir Sanat Giyim, YKD  Classic /Wolwes, Tardelli Bayan Giyim, Kartepe Av ve Doğa Sporları, Elit Bebe, Cici Giyim Tekstil, Özen Duran/Betüş Butik, El-Ay Butik, İtalyan Center Sedef, Cici Giyim Tekstil-Turizm, Caymazoğlu Tüketim, Kırmızı Butik PP NCity, Kırmızı Butik PP Dolphin, Eski Collectıon, Şen Giyim, Nasrettin Hoca Kundura, Nasrettin Hoca Kundura, Nasrettin Hoca Kundura, Gebze, Ceyda Giyim, Butik  Paree, Bahar Giyim, Turan Giyim, Gala Butik, Wenice Giyim, Erkol Konfeksiyon, Aslı Giyim, Bayhanlar Ticaret, Karaca Giyim, Başka Deri Ayakkabı, Yetkin Deri Spor Giyim, The Paris, Erge Kundura, Aydın Giyim, Aksoy Çocuk Giyim, Fazla Tuhafiye, Papuçcu Ayakkabı, Karaaslan Kundura, Ayşe Usta Pabuçcu, Papuçcu Ayakkabı Halkevi, Gul Lengerhan Bambi, Boutique Modex, Nazlı Bebe, Neco Giyim, Eslem Ayakkabı, Kaya Giyim Mağazası, Pa Ayakkabı, Çağrı Kundura, Caner Bebe, Haangaar, Lider 2 Alışveriş Merkezi, Lider2 Alışveriş Merkezi Gebze, Aslan Bebe Ayakkabı, Ak Yunus, Gümüş Kundura, Kyt Tekstil, Joya Puro Couture, Menekşe Kundura, Osman Kösterit- Umut, Rozza Tekstil, Ezgin Kundura, Haan-Gar Ayakkabı.