Tutuklu sanık Perinçek: "Suç duyurusunun iyi niyetten yoksun olduğunu düşünüyorum"
 
Ergenekon davasının gizli tanığı "Dilovası"nın kimliğini açıklaması sebebiyle açılan davanın görülmesine başlandı. 
 
Silivri 3. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Ergenekon davasından tutuklu sanıklar emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Perinçek'in avukatı Mehmet Nuri Aytekin katıldı. 
 
Kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin okunmasının ardından savunmasını yapan sanık Doğu Perinçek, suçlamayı kabul etmediğini söyledi. 
 
Ergenekon davasının gizli tanığı  "Dilovası"nın gerçek adını yazılı basından öğrendiğini ifade eden Perinçek, sol bir terör örgütüne mensup olan tanığın, Türkiye aleyhine çeşitli eylemlerde bulunduğunu iddia etti.
 
Tanığın isminin, Ergenekon davasında zikredildiğini kaydeden Perinçek, duruşma tutanaklarını ve görüntülerin mahkemeye gönderilmesini talep etti. 
 
Perinçek, "Savunma yaptığım tarih olan 27 Ocak 2009'dan yaklaşık 3,5 sene sonra kasıtlı olarak hakkımızda suç duyurusunda bulunulmuştur. Bir suç söz konusuysa, beklenmeksizin derhal yerine getirilmesi gerekirdi. Suç duyurusunun iyiniyetten yoksun olduğunu düşünüyorum" dedi. 
 
Perinçek'in avukatı Mehmet Nuri Aytekin, gizli tanığın kimliğine ilgililer dışında ulaşılamayacağını ifade ederek, "Ortada işlenemez bir suç vardır. Doğu Perinçek'in yargılandığı dava dosyasının 43. celseden önceki celselerde de gizli tanığın ismi zikredilmiştir. Dolayısıyla bir suç varsa bu celsede de işlenmiştir. Müvekkilimin savunmasının alındığı 43. celseden geriye doğru 42 celsenin duruşma tutanaklarının incelenmesini istiyoruz" diye konuştu. 
 
Aytekin, gizli tanığın kimliğinin açıklanmasının bir kere suç oluşturabileceğini, daha sonradan gizli tanığın isminin zikredilmesinin suç oluşturmayacağını söyledi. 
 
Sanık Veli Küçük ise davadan dün haberini olduğunu belirterek, savunma hazırlamak için süre istedi.
 
Ergenekon dava dosyasının görüntülü duruşma kayıtlarının gönderilmesini isteyen mahkeme, savunması için sanık Veli Küçük'e de süre vererek, duruşmayı erteledi.