Bir zamanlar etnik kimliği manavların ağırlıklı olduğu Dilovası'nda, sanayinin getirdiği göç ile gelenler beraberlerinde, yaşadıkları coğrafyanın kültür ve geleneklerini getirmesiyle kozmopolit bir yapıya kavuştu. Bu göç ile Dilovası'nda Doğu Anadolu, Karadeniz, Marmara, Güney Anadolu gibi tüm bölgelerimizden insanlar geniş bir mozaik oluşturdu. Göç ile beraber çok karışık bir nüfusa kısa sürede sahip olan Dilovası'nda Anadolu kültürleri hakim olmaya başladı.

Kocaeli'nde insani bağlarının en güçlü olan ilçesi Dilovası'nda, Mart 2024'de gerçekleşecek olan seçimlere sayılı günler kala siyaset arenası hareketlendi. Yerel seçimlerin en heyecanlı ve çekişmeli geçtiği Dilovası'nda birçok aday adayı belediye başkanı olmak için ilk adımını attı.

Seçimlere kısa bir süre kala belediye başkan aday adaylarının seçim heyecanına ortak oluyoruz. 41havadis.com gazetesi, 31 Mart 2024'de yapılacak yerel seçimlerde Dilovası’nda aday adayı ve aday olacak tüm siyasetçilere yönelik merak edilen soruları sorduk.

Dilovası'nın etkili ve güçlü ismi AK Parti Dilovası Belediye Başkan aday adayı Gülay Artut, 41havadis.com'un yönelttiği sorulara cevap verdi.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1973 Ağrı Hamur doğumluyum. Evli ve 4 çocuk annesiyim. İlköğretim ve lise eğitimimi Gebze'de tamamladım. 31 yıldır Dilovası'nda ikamet ediyorum. İktisadi ve idari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunuyum. 2009'dan günümüze aktif siyaset yapıyorum. Dört dönem Kadın Kolları Başkanlığı, 28. Dönem Kocaeli Milletvekili Adayı oldum. Şimdi de AK Parti Dilovası Belediye Başkan Aday Adayıyım.

 

Şayet belediye başkan adayı olup seçilirseniz, her açıdan şeffaf ve hesap vermeye hazır mısınız?

(Örneğin bu dönem yasaklanan meclis toplantıların canlı yayınlanmaması sizin döneminizde de yasak olacak mı?)

Benimde istediğim bu zaten. Şeffaf, çoğulcu, katılımcı bir belediyecilik anlayışı. Tüm meclis toplantıları belediyenin sosyal medya hesaplarında canlı yayınlanacak. Neden yasak olsun ki, kimden neyi gizliyoruz. Halk nasıl istiyorsa uygulamada öyle olacak.

Siyasetçilerin vaadine Dilovası halkı inanmıyor.. Yıllardır Dilovası’nda siyaset yapanların söylemleri aynı ve bu genellikle vaatlerle sınırlı kalıyor. Dilovası halkı size neden güvenmeli?

Uzun yıllardır Dilovasında siyaset yapıyorum. Halk beni tanıyor. Yapamıyacağım hiç bir işin sözünü bugüne kadar vermedim.
Arkamızda Büyükşehir Belediye Başkanımız var. Bakanlıklarımız var. Bugüne kadar hizmet alanında ne söz verdiler ise yaptılar.

Bizlerde işinin ehli teknik ekipler ile çalışacağız. Sloganımız üçlü olsun güçlü olsun. Merkezi hükümet, Büyükşehir ve Dilovası Belediyemiz. Tutamıyacağımız hiçbir işin sözünü vermedim ve vermem. Arkamızda bu kadar büyük güç varken, neden yalan vaadler ile halkı kandıralım. Büyük gücün olduğu yerde, büyük sorumluluk ve büyük hayaller vardır. Dilovası için daha büyük sorumluluk alarak, büyük hayallerim uğruna gece gündüz demeden çalışacağıma buradan halkımıza söz veriyorum. 

Ciddi sosyo-kültürel bağları olmasına rağmen, en fazla göç veren Dilovası’nı daha cazip ve yaşanılabilir hale nasıl getirebilirsiniz? Ne gibi projeler bulunmaktadır?

Çok yakın bir tarihte ilçe olduk. Çarpık bir kentleşmede, Ak Parti'nin belediyeyi kazanması ile birlikte Dilovas'ında değişim ve dönüşüm başladı. Alt yapı, eğitim, sağlık ve ulaşım alanında bir çok eser yapıldı. Örneğin Kocaeli'de en çok okul Dilovası'nda yapıldı. Devlet hastanemiz, spor tesislerimiz, bilgi evlerimiz, yüzme havuzlarımız, seyir tepemiz, akademik lisemiz v.b gibi bir çok alanda hizmetlerin yapıldığına şahit olduk.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç. Dr. Tahır Büyükakın, çok önemli projeleri hayata geçirerek halkımıza sundu. Gençlerimiz, kadınlarımız ve engelli kardeşlerimiz ile hatta sokak hayvanlarımızın dertleri ve yapılması gerekenleri tespit edip yine bu üçlü ekiple koordineli olarak çalışıp talep ve ihtiyaçları doğrultusunda vizyon projeleri Dilovamıza kazandırarak göç veren değil, göç alan ilçe olacağız.

Tarihi Tavşancıl konaklarımızın devam eden restorasyon çalışmaları için gerekli desteği verip turizim kenti olması için elimizden geleni yapacağız. Ne yapacaksak, halkımızla birlikte hükümetimizin desteğiyle projelerimizi bir bir faaliyette geçireceğiz inşallah. Özellikle genç kardeşlerimizin fikirlerine çok önem vereceğiz. Spor, sanat ve kültürel çalışmaları teknik heyetle birlikte imza atacağız.

Toplumun tümünü kucaklayıp taleplerini sorunlarını çözmek için elimizi değil, gövdemizi taşın altına sokacağız. Ayrımcılık yapmayacağız. Her daim, halka karşı adaletli ve şefaf olacağız. Bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Belediyenin kaynaklarını asla israf etmeyeceğiz. Tüm geliri, halkın hizmetine sunmak için mücadele edeceğiz. İlçemizi daha ilerye taşımak için her alanda personelimiz, teknik heyetimiz, halkımızla el ele verip üstün gayret sarf ederek çalışacağız. Görev tebliğ edildiği taktirde ekip olarak oturup ivedikli şekilde seçim beyannamesini yapacağız. Bu seçimin ülkemize, ilimize, ilçemize hayırlı olmasını yüce Allah'tan dilerim. Tüm aday adayı arkadaşlara başarılar diliyorum