MHP'nin Kocaeli'nde ki aday listesi hakkında değerlendirmede bulunan Şenel, seçilebilecek listede bir değişikliğin olmadığını birinci sırayı yine Saffet Sancaklı, ikinci sırada da yine Lütfü Türkkan var. Bölgemizin başarılı siyasi isimlerinden Arif Gülen'in ise listede olmasının isabetli bir karar olduğunu ama sıralamada ki yerinin ilk üç aday arasında yer verilmeliydi'' dedi. 

Şenel, Sancaklıya listede de tekrar yer verilmesini ise, Sancaklının bundan bir ders çıkartarak geçtiğimiz seçimde kıl payı kaçırılan ikinci vekil için  bu seçim en az bir Lütfü Türkkan kadar çalışması gerektiğini vurguladı. 

MHP'de bölgemizi ilgilendiren bir durumun daha olduğunu söyleyen Şenel, ''Kocaelili Eski İçişleri Bakanı ve Eski TBMM Başkan Vekili Meral Akşener isminin MHP listelerinde yer bulamamasıdır. Aday gösterilmemesine karşılık duruşu, davaya bağımlılığı ve bu güne kadar izlediği yol milletimiz tarafından hep takdirle karşılanmıştır. Türkiye genelinde MHP'yi nasıl etkileyeceği tartışılabilir ama Kocaeli'mizi ciddi anlamda etkileyeceğini düşünmekteyim''dedi.

Diğer partilerin listesini ise kısaca değerlendiren Şenel, CHP'nin listesinin MHP'ye büyük yarar sağlayacağını, HDP'yi ise oldukça zora sokacağı kanaatindeyim. AK Parti'nin ise listesi içerisinde Gebze'yi görmezden gelmesinin 6. vekilini sokmakta zorlayacağını belirtti.