Gebze Kent Konseyi Başkanı Gültekin Şenel, internet üzerinden yayın yapan www.kanalarti.com.tr televizyonunda yayınlanan Arka Sayfa programına konuk oldu.
Gazeteci Samet Kahraman’ın sorularını yanıtlayan Kent Konseyi Başkanı Gültekin Şenel, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ile arasında hiç bir sorun olmadığını söyledi. Son günlerde Köşker’in, Gültekin Şenel’in istifasını istediği şeklinde yer alan haber ve yorumlara da değinen Şenel, “ Adnan Bey’le biz çok eskiden beri tanışıyoruz. Bizim dostluğumuz siyaset öncesine dayanır. Böyle bir şey olsa kendisi beni arar, bir kahve içeriz ve istifa etmem gerektiğini kendisi direk olarak bana söyler. Fakat böyle bir şey söz konusu değil” dedi.
 
KENDİ GAZETESİNDE YAZMIŞ
 
Hakkında yazılan istifa haberlerini yorumlayan Şenel;, “Ben istifa etmedim. İstifa etmem için başarısız olmam lazım yada özgüven eksikliğinin olması lazım. Çok şükür ikisi de bende yok. O yüzden istifa da etmem. Çalışmalarıma devam edeceğiz. Yeni oluşan kent konseyinin morale ihtiyacı var. Kavga kimseye hayır getirmez’ dedi. Sözlerine şu şekilde devam eden Şenel; ‘O gün bir gazeteci geldi. Bana istifa etmişsin hayırdır diye sordu. Bende öyle birşey olmadığını nereden duyduğunu sordum. Kendi gazetesinde yazdığını söyledi. Bende kaynağını sorgulaması gerektiğini söyledim. Üzücü bir durum. Bunlar olabiliyor” dedi.
 
GEBZE İL OLMALI
 
Gebze’nin il olması konusunda bir çalışma yapacak mısınız yoksa bu yarayı daha fazla kaşımaya gerek yok mudur sorusuna cevap veren Şenel; ‘Bir kent konseyi başkanı olarak değil, bir vatandaş olarak bu soruya cevabım Gebze kesinlikle il olmalıdır. Ben Gebze’nin il olması konusunda mikro milliyetçilik yaparım. Fakat bu konuda çalışma yapmak ta kent konseyinin işi değildir. Biz ilçede Gebzelilik bilincinin oluşması için çalışacağız. Bununla ilgili bir çalışma yapacağız’ dedi.