“..satmayacağım, satmıyorum. Borçlarımızı belediyenin taşınmazlarını satarak ödemiyoruz”  diye halka söz verdiği milyonlarca lirlık belediye taşınmazlarını bir bir satılığa çıkarması ile gündeme gelen önceki dönem Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, görev süresi boyunca “kaçak yapıya göz yummayacağız” açıklamasına karşı bu seferde kanunları hiçe sayarak mühürlenen kaçak inşaatı ile gündemde.


31 Mart'ta gerçekleşen yerel seçimlerde partisi tarafından ikinci dönem için aday gösterilmeyen Dilovası Belediyesi eski Belediye Başkanı Hamza Şayir, başkanlığının devam ettiği süreçte Avşa Adası Türkeli Manastır mevkiinde deniz kenarında almış olduğu müstakil evi yıkarak seçim dönemi oluşan boşluğu fırsat bilerek kanunsuz bir şekilde inşaat yaptığı iddia edildi.

Dilovası Belediyesi eski Belediye Başkanı Hamza Şayir'in Avşa Adası Türkeli Manastır mevkiinde kanunsuz bir şekilde yaptığı inşaatın bölge sakinleri Cumhuriyet Savcılığı'na, Marmara Adalar Belediyesi'ne ve Jandarma'ya şikayette bulunduklarını ve resmi makamların görevlerini yerine getirmesini beklediklerini dile getirerek isyan etti.

Şayir, şikayetleri hiçe sayıp inşaat mühürlenmesine rağmen inşaatını devam ettirdiğini ve Şayir'in kendilerine tehditler savurduğunu belirten çevre sakinleri isyan ederek “Komşularının bahçelerine girip kendisine ait olmayan su kuyularından izinsiz su çekerek inşaata devam etmektedir. Konu ile ilgili tüm resmi makamlardan görevlerini yerine getirmesini bekliyoruz” sözleri ile destek istedi.