Kocaeli’de Ses Kocaeli Gazetesi imtiyaz sahibi Güngör Arslan 19 Şubat 2022 tarihinde uğradığı silahlı saldırı neticesinde hayatını kaybetti. Arslan'ı öldüren Ramazan Özkan, olaydan birkaç saat sonra yakalanarak tutuklandı. Yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Burhan Polat, Can Yılmaz, Emrah Yıldırım, Ersin Kurt, Ferhat Yıldırım, Hasan Emre Çelik, Özgür Taşkıran, Kadir Yıldırım ve Ramiz Saatçi isimli toplam 10 şahıs çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, A.Y., E.T., E.Y. ve Y.B.'nin tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Verilen ilk ifadede sanıklar Güngör Arslan’ın Ersin Kurt ve onun kullanmakta olduğu araç hakkında haber yaptığını, haberin altına aracı kullanan kişilerin 'torbacı', 'hapçı' olduğu gibi yorumlar yapıldığını, bu sebeple olayın gerçekleştiği ifade edildi.

 

Sahibi olduğu Ses Kocaeli Gazetesi’nde 19 Şubat Cumartesi günü uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Güngör Arslan davasında ilk duruşma 6 Eylül Salı günü Kocaeli 1. Ceza Mahkemesi’nin yargılamasıyla Kandıra Kapalı Cezaevi Yerleşkesinde bulundan mahkeme salonunda saat 09.40 itibarıyla görülmeye başlandı. Duruşmada 10'u tutuklu olmak üzere 14 sanık ve 19 sanık avukatı yer aldı.

Sanıklardan Ramazan Özkan: “Daha öncesinde camı kırmak istedik ancak başaramadık, ben yalnızca vurmak için geldim, kendimi savunmak istedim gazetecidir silahı vardır diye düşündüm bu nedenle ateş ettim” ifadelerini kullandı.

Ramazan Özkan, avukatı Olcay Demir’i önce kabul etmedi, sonrasında vekalet vermesine rağmen avukat Olcay Demir duruşmada yoktu.

Sanıklardan Ersin Kurt, savunmasını kendi hazırladığı metinden yaptı. Kurt, savunmasında şu ifadelere yer verdi;


“Güngör Arslan ile şahsım arasında yapay bir husumet ilişkisi oluşturulmaya çalışılmakta. Hakkımda yazılan haberlerden duyduğum ifadelerde azmettirici olduğum iddia edilmektedir.

Küfür içeren yorumlar neticesinde avukatım vasıtası ile sulh ceza mahkemesine yorumların kaldırılmasına ilişkin başvuru yapmasını rica ettim. Hakaret içerikli yorumların kaldırılma kararı alındı. Avukatımdan yorumların kaldırıldığını öğrendim, yorumların kaldırılmasının yeterli olduğunu söyledim.

Ayrıca benim Güngör’le bir husumetim, onun da benimle bir husumeti olmadığını ortak arkadaşımız Tahsin Keskin Söyledi.

Burhan Polat’a talimat verdiğim hakkında savunmam ise Burhan Polat benim 10 yılı aşkın tanıdığım, arada araç alım satımı yaptığım bir arkadaşımdır. Benim Burhan ile aramda kesinlikle talimat alma-verme gibi bir durum yoktur.

Burhan Polat’ın bana reis diye hitap ettiği gerçeği yansıtmamaktadır. Ben kendisini bir siyasi ortamda tanımadım. Kendisi ile aramızda bir hiyerarşi yoktur.

Özgür Taşkıran beni arayınca Kocaelispor hakkında meseleler sanıp telefonlarını açmadım. Bunun üzerine Özgür, benimle görüşmek istediğini bildiren mesajlar attı. Burhan Polat’tan da bahsetmesi üzerine yardımcı olmak üzere yanlarına gittim.


Öldürme niyeti olmadıklarını, avukatlık olarak yardımcı olmamı talep ettiler ben de yardımcı olamayacağımı ifade ettim.

Bir iddia da Güngör Arslan’ın hareketlerini takip ettirdiğim üzerinedir. Bu iddiayı destekler hiçbir delil mevcut değildir” ifadelerine yer verdi.

Tutuklu yargılanan Ersin Kurt, ifadesi sonrası beraatini talep etti.

Sanıklardan Burhan Polat "Ben malına zarar verilmesini istemiştim"

Burhan Polat gerçekleşen ilk duruşmada verdiği ifade de şu sözlere yer verdi;
“Güngör Arslan’ı tanımam sadece gazeteden bilirim. Kendisiyle alakalı olumsuz yorumları almıyordu, bizimle ilgili olanları alıyordu. Ben de sinirle bunu döveceğim dedim. Arkadaşlar dedi ki abi boşver denetimdesin, Gebze’de benim arkadaşlarım var hırsızlar, bana da mantıklı geldi bu adam parayı da seviyor. Malına zarar verelim istedim. Bu düşünce ile tamam Ersoy yapalım dedim.
Ben kız arkadaşımla görüşecektim, Hasan beni arabayla alacaktı.
Ramazan Özkan’a sitemde bulundum yakacaklarsa yaksınlar dükkanı, yakmayacaklarsa bulaşmasınlar
Ramazan korkutmak için dövecekti, silahla yaraladığını söylediler. Ben malına zarar verilmesini istemiştim.

Haberle alakalı bir sorunum yoktu, haberlerin altındaki yorumlara sinirlenmiştim. İş insanıyım ben, hakaretler vardı yorumlarda. Ersin kurt ile ticari ilişkim 3-4 araç alıp verdim. Ben ne kimseden talimat aldım, ne kimseye talimat verdim” ifadelerine yer verdi.

Sanık Özgür Taşkıran "En büyük mağduriyeti yaşayan benim"

Özgür Taşkıran ilk duruşmada verdiği ifade de şu sözlere yer verdi;

Ersin Kurt’u aradım. Görüşebilir miyiz? dedim.

Bizim çocukların Güngör Arslan olayında adı geçiyor, bunlar emniyette ezilmesin diye nasıl teslim olsunlar diye sordum. Adım geçiyor diye sizin davaya bakamam dedi.

Hasan Ali’nin benim kapıma gelmesi benim en büyük mağduriyetim, başka bir alakam yok. En büyük mağduriyeti yaşayan benim” ifadelerine yer verdi.

Savcılığın mütalaası

Duruşmada Güngör Arslan'ın avukatı Cahit Çiftçi Ersin Kurt'un hesap hareketlerinin incelenmesini talep etti. Ersin Kurt'un avukatı ise hesap hareketlerinin incelenmesinin reddini talep etti.


Sanıklar Ramazan Özkan, Burhan Polat, Ersin Kurt, Emrah Yıldırım, Ferhat Yıldırım, Hasan Emre ve Ramiz Saatçi'nin tutukluluk halinin ayrı ayrı devam edilmesi, Özgür Taşkıran Can Yılmaz ve Emrah Tilki'nin ayrı ayrı tahliyesi talep edildi.

Sanık Can Yılmaz: Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etti.

Sanık Abdullah Yürük:Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etmedi.

Sanık Erdal Tilki: Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etti.

Sanık Erdal Yıldırım: Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etti.

Sanık Kadir Yıldırım: Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etti.

Sanık Özgür Taşkıran:Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etti.

Sanık Yadigar Başkurt: Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul etti.

Güngör Arslan Cinayeti Davasında gereği düşünüldü alınan kararlara göre;

-Kayda alınan duruşmanın görüntülü kayıtlarından da faydalanılarak ses kayıtlarının döküm haline bilirkişi vasıtasıyla getirilmesine

-Sanıklar Erdal Tilki, Erdal Yıldırım ve Yadigar Başyurt hakkında CMK-109/3a maddesi gereğince verilen yurt dışına çıkamama adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına

-Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 2022/16024 soruşturma sayılı dosya akıbetinin sorulmasına

- Maktulün emanete alınan şahsi eşyalarının tespit edilerek mirasçılarına iadesi için işlem yapılmasına

-Katılan vekilinin bu celse talep etmiş olduğu diğer taleplerinin yargıya katkı sağlamasına

-Bir kısım müdafilerinin keşif yapılması, kamera kayıtlarının celbi ve tanık dinlenmesine ilişkin taleplerinin yargıya katkı sağlamayacağı, dosyada mevcut kamera kaydı ve buna ilişkin tutanakların yeterli olması nedeniyle ayrı ayrı reddine,

- Dosyanın tarafı olmayan sanık Ramazan Özkan’ın babasının ev aramasında ele geçirilen av tüfeğinin iadesine ilişkin talebinin bu aşamada reddine,

-Sanıklar Özgür Taşkıran, Can Yılmaz, Kadır Yıldırım ve Emrah Yıldırım’ın üzerlerine atılı suçlardan tutuklu kaldıkları süre, sanık Emrah yönünden suçun nitelik değiştirme durumu göz önüne alınarak ayrı ayrı bihakkın tahliyelerine

- Başka suçtan tutuklu ya da hükümlü değillerse derhal salıverilmeleri için Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na müzekkere yazılmasına

-Sanıklar Ramazan Özkan, Hasan Emre Çelik, Ferhat Yıldırım, Ersin Kurt, Burhan Polat ve Ramiz Saatçi’nin üzerlerine atılı kasten öldürmeye, azmettirme , tasarlayarak kasten öldürme ve öldürme suçlarına yardım etme suçları yönünden dosyada mevcut olay yeri görüntü kayıtları, ölü muayene raporu, dijital mataryal inceleme raporları, aldırılan kriminal rapor, arama el koyma tutanakları, sanıkların telefon görüşmelerine ilişkin HTS raporları yönünden aldırılan bilirkişi raporu gibi somut suç şüphesini gösterir maddi delillerin varlığı, sanıkların üzerlerine atılı suçların CMK/103 maddesinde düzenlenen suçlardan olması nedeniyle kanunen kaçma şüphelerinin varlığı, kanunda öngörülen suçlar yönünden öngörülen ceza miktarına göre tutuklu kalınan süre, mevcut delillere göre tutuklama tedbirinin ölçülüğü göz önüne alınarak sanıkların ayrı tutukluluk hallerinin devamına ilişkin karara 7 gün içerisinde Mahkememize ve Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesine itiraz yolunun açık olduğunun sanıkların tebliğine karar verildi.

Güngör Arslan Cinayetinin 2. Duruşma tarihi 10 Ekim Pazartesi günü saat 10:00 olarak belirlendi. Görülecek olan 2. Duruşma Kocaeli 1. Acm Mahkeme Salonu’nda görülecek.