Ses Kocaeli Gazetesi’nin sahibi Güngör Arslan’ın öldürülmesine ilişkin 6’sı tutuklu 14 sanığın yargılandığı davada karar duruşması bugün yapıldı. Tutuklu sanıklar Ramazan Özkan, Hasan Emre Çelik, Ferhat Yıldırım, Ersin Kurt, Burhan Polat ve Ramiz Saatçi ile tutuksuz sanıklar Can Yılmaz, Özgür Taşkıran, Kadir Yıldırım, Erdal Yıldırım ve Yadigar Başyurt katıldı. Ramazan Özkan’ın avukatı: Olay yerinde yeniden keşif yapılmasını talep etti. Mahkeme heyeti yargılamaya katkı sağlayamayacağını değerlendirip talebi reddetti. Cumhuriyet Savcısı mütalaada değişiklik yapmayarak, tutukluk hallerinin devamını talep etti.

“ADALET İSTİYORUZ”
Suna Arslan: “Ben bugüne kadar sürekli dinledim ve her zaman adalete güveniyorum dedim. Bir takım adaletsizlikler bizlerde soru işareti bıraktı. Güngör Arslan, 35 yıllık meslek hayatında asla ve asla bu kente ihanet edecek habere imza atmadı. Bugüne kadar 7-8 senedir bizlere yaşatılanlar siyaset eksenlidir. 11 aydır yeteri kadar yıpratıldık. Yıllar önce başlayan ve FETÖ iddiasıyla ilgili açılan davada dijital materyallerde FETÖ izine rastlanılamadı ama davalar sürekli ertelendi. Çünkü onun suçsuzluğunu ertelemek istediler. Güngör Arslan’ı katlettiler, bu kentin sarmalındaki insanların ortak kararı ile oldu. Özellikle cumhurbaşkanımız adını kullanarak yapılan hak mahrumiyetini yaşadık. Emir komuta zinciri ile yaşatılan bir acı bu bize. Biz her acımızda yeniden ayağa kalktık. Sinan Ateş olayı da bizim cinayetimizle aynı. Katil ve sanıklar organize bir çetenin elemanları. Ersin Kurt bu işi tek başına planlamadı, biz bunu geçmişte yaşadıklarımızdan biliyoruz. Bu cinayeti kapatmak için her yol denendi. Bu cinayet planlanmış ve öldürme kastı ile yapılmıştır. Bu insan FETÖ’cüyü, kaçakçıları, uyuşturucu satıcılarını yazdı. Bu kenti idare edenler, siyasi ve mafyayla bu cinayet işlendi. Aslında herkesin tek istediği bir şey var o da Ersin Kurt’u kurtarmak. Lütfen sizden ricam siyaseti adalete müdahale ettirmeyin. Tüm sanıkların gerekli cezaları almasını istiyorum, biz yandık başkaları yanmasın. Adalet istiyoruz.”^,

“6 KİŞİYE KARŞI TEK GİDECEK KADAR FEVRİDİR”
Nazlıcan Arslan: “Bugün ben karşınıza avukat cübbesiyle değil, bir kız çocuğu olarak karşınızdayım. Ben bir kız çocuğu olarak babamın öldürülmesini 50 kere izledim. Bugüne kadar bir kere bile dizlerinin önüne çökmeyen Güngör Arslan’ın namusum dediği gazetenin önünde dizlerinin üzerine çöktüğüne şahit oldum. Benim sizden bugün tek talebim babamı mezarında rahatsız ettirmeyin, bana 25 yıldır hiç eğdirtmediğim boynumu eğdirtmeyin. Güngör Arslan’ın alakasız şekilde fevri olduğu göstermeye çalışıldı. Evet Güngör Arslan ilkokul formam üzerimdeyken gelen saldırılara karşı fevriydi. Güngör Arslan bir yemekte telefonla konuşurken ailesi yanındayken saldırıya maruz kaldığında evet fevridir. Alakasız şekilde servis edilen kavga kayıtlarında olduğu gibi, evet 6 kişiye karşı tek gidecek kadar fevridir.”

TUTUKSUZ SANIKLAR SÖZ ALDI
Sanık Kadir Yıldırım : “Ben güvenliğim ve para için şoförlük yaparım. 22 yaşındayım elime gazete bile almadım. Bir hayat mücadelem var çok yıprandım, bir konuya dahil değilim beraatimi istiyorum.”

Sanık Erdal Yıldırım: ” Mütalaayı kabul etmiyorum. Erdal Tilki “Araba var mı? ” dedi. Şirket araçlarımız vardı, acil gitmemiz gerekiyor dedi. Erdal Tilki’nin fırıldaklığı Yadigar’ı aradı, bir kadın geldi giyinişinden belli uyuşturucu bağımlısı. Erdal Tilki soru sordu, panik halindeyim kardeşim böyle bir hataya nasıl düşmüş diye düşündüm. 5 dakika araçta durmadım, kadın hemen arabadan indi. Beraatimi talep ediyorum. ”

Sanık Can Yılmaz: “Suçlamayı kabul etmiyorum benim suçum yok. Evde yatarken arabamı istedi, ben vermedim kendim bıraktım 7 ay hapiste kaldım ticari hayatım bozuldu. İki dükkanım vardı 1 dükkanım kapandı beraatimi talep ediyorum.”

Sanık Özgür Taşkıran: “Devletin kolluklarına yardım ettim sadece takdir sizin.”

Sanık Yadigar Başyurt: “Arabaya bindim gittim Erdal ile beraber öğrendim Abdullah Yörük’ü ben tanımıyorum. Bu olaylara ben Yusuf Aydın’ın ricası ile katıldım. Olaylar bu yönlere geldi.”

TUTUKLU SANIKLAR SÖZ ALDI
Sanık Burhan Polat: ” Yorumlar ile alakalı Ramazan söyledi çocuklar var zarar verelim dedi. Malına zarar verecektik başka bir şey yoktu. Ferhat ile Hasan’a tesadüfen denk geldim. Onun arabasıylaydım zaten sonuç nasıl buraya geldi bilmiyorum başka söyleyecek bir şeyim yok.”

Sanık Hasan Emre Çelik: ” Savunmalarımı tekrar ederim Ramazan’ın yapacağından haberim yoktu. Ramazan’a silah temin ettim daha sonra emniyete geldik. Abi ben bir şey yaptım diye aradı ondan böyle ifade vermiştir.”

Sanık Ramazan Özkan: “Öldürme kastıyla gitmedim. Üzgünüm, pişmanım öleceği aklıma gelmezdi. Bundan sonra iyi bir insan olacağım başka diyeceğim yok.”

Sanık Ersin Kurt: ” Ben böyle bir suç işlemedim. Geçmişte hukuksuz süreçler yaşandı. Güngör Arslan’a adalet lazımsa bana da lazım adalet. Haksız hukuksuz yargılanıyorum insanlar kendi vicdanını zorlamalı. 11 aydır cezaevinde yatıyorum benimle ilgili dosyada bir şey yok. Niye Ersin Kurt’u tahliye etmeyin diyorlar ? Siyasi çevrem çok iyi benim bütün siyasilerle aram iyi ama 1 senedir ziyaret yasağım var. Dedikodulardan dolayı ceza evindeyim. Ben suçsuzum. Bu dosya benim gözümde en son okutulması gereken ders. Ben Avukat Olcay’ı göndermedim zorla, sanıklar bana iftira atıyorlar bana başka husumetlerini yüklüyorlar. Ben kimseye telkinde bulunmadım tek kelime etmedim mağdurum. Beraatimi talep ediyorum.”

Sanık Ferhat Yıldırım: ” Daha önceki ifadelerimi tekrar ederim. Yardım etme noktasında kimseye yardım etmedim. Böyle bir şey olacağını bilseydim asla içerisinde olmazdım. Vahim nitelikte silah bulundurma suçunda bulunmadım. Ben silah bulundurmadım. Hasan Emre Çelik’e para havalesi yüzünden suç işlemiş gibi göründüm. Şirket benim değil abimin. Ben göndermedim parayı Ramiz’i tanımıyorum, görmedim, aramadım bi ödeme sözünde bulunmadım. Burhan Polat’a abi diyorum abim yanımda dediğimde Burhan Polat’ı söylemek istedim samimi olduğumuz için telefonumda Burhan Abim diye kayıtlı. Son zamanlarda da samimiydik.”

Sanık Ramiz Saatçi: ” Önceki savunmamı tekrarlıyorum. Silah sattığım doğrudur vahim nitelikte olduğunu bilmiyordum. Ailem mağdur oldu ben mağdur oldum beraat ve tahliyemi talep ediyorum silah ticaretiyle alakam yoktur.”

Tutuklu sanıklardan Ersin Kurt ve Burhan Polat’ın vekillerine söz verildi. Yargılamaya 1 saat ara verildi.

DURUŞMANIN İKİNCİ YARISI BAŞLADI
Duruşmanın ikinci yarısında ilk sözü sanık Ramazan Özkan’ın müdafiisi aldı.

Sanık avukatlarının dinlenilmesi bitti. Sanık Ramazan Özkan son sözünde: “pişmanım” dedi.

Sanık Hasan Emre Çelik son sözünde: “İçinde bulunduğum durumdan dolayı hem üzgün hem pişmanım.” dedi.

Sanık Ferhat Yıldırım son sözünde: “İşlemediğim bir suçtan dolayı 1 yıldır tutukluyum, ailem mağdur durumda beraatim ve tahliyemi istiyorum.” dedi.

Sanık Ersin Kurt son sözünde: “Hukuken ve vicdanen suçsuzum, adaletin geç de olsa tecellisini istiyorum.” dedi.

Sanık Burhan Polat son sözünde: “Adaletinize güveniyorum, büyüklerimden beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum.” dedi.

Sanık Ramiz Saatçi son sözünde: ” Adaletinize sığınırak mahkemenizden tahliyemi isterim. Silah parasını almadım. Hasan Emre Çelik’ten 3000 TL’de anlaşmıştık.” dedi.

Sanık Can Yılmaz son sözünde: “Beraatimi isterim.” dedi.

Sanık Erdal Yıldırım son sözünde: “Beraatimi isterim.” dedi.

Sanık Özgür Taşkıran son sözünde: “Ben teslim olmalarını sağladım, beraatimi isterim.” dedi.

Sanık Kadir Yıldırım son sözünde: “Olayla ilişkim yoktur,beraatimi isterim.” dedi.

Sanık Yadigar Başyurt son sözünde: ” Dosyadan beraatimi istiyorum.” dedi.

KARAR AÇIKLANDI
Sanık Ramazan Özkan: Tasarlayarak kasten öldürme suçundan TCK 81/a ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Ayrıca tabanca suçundan 7 yıl hapis ve 40.000 TL para cezası aldı.

Sanık Burhan Polat: Tasarlayarak kasten öldürme suçundan TCK 81/a ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

Sanık Ferhat Yıldırım: Tasarlayarak kasten öldürme suçundan TCK 81/a ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı.

Sanık Hasan Emre Çelik: Tasarlayarak kasten öldürme suçundan TCK 82/1a ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. İndirim yapılarak cezası 20 yıla düşürüldü.

Sanık Ersin Kurt: Tasarlayarak kasten öldürme suçundan TCK 82/1a beraatına karar verildi.

Sanık Ramiz Saatçi: Sanık hakkında beraatine, ancak silah bulundurmadan tutukluluğuna devam kararı verildi.

Kaynak: Ses Kocaeli Gazetesi