Alınan bilgiye göre  kapatılan Bizim Kocaeli Gazetesi'nin sahibi Güngör Arslan FETÖ/PYD'ye üye olmak  suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.Güngör Arslan  “Vali çocuklarını kaçırdı”, “Gözaltına alınacak hakimler ve savcılar” gibi haber içeriklerini kendisinin değil çalışanlarının hazırladığını belirtti.Bunun üzerine mahkemeye gazetenin o dönemki yazı işleri müdürü  Gazeteci Uğur Enç, tanık olarak katıldı.

Uğur Enç, haberleri kendisinin yaptığını belirterek “15 Temmuz 2016’da  televizyondan köprülerin kapatıldığı haberini görüp aracıma atladım.Arabamla giderken  Valilik konutunda hareketlilik yaşanıyordu.Korumalar beni oradan uzaklaştırdı.Etrafra beklediğimde Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun çocukları ve eşini valizleriyle bir araca bindirdiğini gördüm.Olayın videosunu çekip videoyu haberleştirdim.Bu haberin yayınlanması için Güngör Arslan’la görüşmedim. Asla bir terör örgütü propagandası yapmadık. 

“İş adamlarına paralel sorular” başlıklı haberi de ben yaptım. Haber kaynağımı açıklamak istemiyorum.dedi.

Diğer Tanık Gazeteci Selda Hatun Tan ise duruşmaya katılmadı. Arslan’ın avukatı, gizli tanığa yöneltilecek soruları olduğunu ifade etti. Mahkeme,  18 Haziran’a ertelendi.