CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tahsin Tarhan ve Çayırova Belediye Başkan adayı Timur Koç'a destek vermek üzere Çayırova'ya geldi. Meclis üyesi adayları Hüseyin Tarakçı, Oruç Gürbulak, Dursun Yıldız, Savaş Ata Durak ve Kadın Kolları Başkanı Türkan Kılıç’ın ’ın organize ettiği mitinge, yaklaşık dört bin Çayırovalı katıldı. Mitingde, Kocaeli milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, CHP Belediye Başkan Adayı Yakup Yılmaz, İlçe Başkanı Sedat Tatar, İl Yöneticisi Musa Yılmaz da yer aldı. Gerek organizasyon gerek katılım gerek coşku bakımından CHP’nin büyük mitinglerinden biri Çayırova’da gerçekleştirildi. Şarkılarıyla Memduh Aydın ve Veysel ‘den oluşan müzik gurubunun da eşlik ettiği mitingde, coşku duruktaydı. Vatandaşlar, slogan, alkış ve meşalelerle Koç ve Tarhan’a destek verdi. Meydandaki coşku, Gürsel Tekin’in katılımıyla doruğa çıktı.

CHP İlçe Başkanı Rasim Meriç’in konuşmalarının ardından Çayırova senle gurur duyuyor sloganları, havai fişek lerle sahneye davet edilen CHP Beldiye Başkan Adayı Timur Koç, hem belediyelere yüklendi hem de geçmişte yaptığı hizmetleri anlattı hem de yeni projelerini sıraladı. Koç, özellikle yoksul Çayırova halkına sosyal dayanışma kartı ile sahip çıkacağını, işsizlikle mücadele başlatacaklarını, evsiz insanlara ise ev yapacaklarını anlattı. Koç, aylardır sokaklarda evlerde ve meydanlarda olduklarını, halkla kaynaştıklarını, her yerde büyük destek gördüklerini, 30 mart’ta farklı bir oy oranı ile seçimleri kazanacaklarını söyledi.

Çayırova kendi döneminde yapılan projelerle bugüne kadar geldiğini vurgulayan Koç, “ ne bir hastanesi, ne bir meydanı, ne bir kültür salonu, ne de bir nikah salonu var. Sinemayı saymıyorum. Düşünün bir tuvaleti bile yok. Doğru planlama yapılsa, Şişli kadar önemli bir yer ama deneme tahtası yapılarak acemi ellerde mahvedildi.Çayırova halkı buna izin vermemelidir”dedi.

Halktan büyük destek gören Koç, özellikle Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı Şevki Demirci’ye de yüklenerek, bizzat halkınve devletin malı olan imar yolunu hile ile kullandığını, benzinlik ile ilgili hileli imar değişiklikleri yaptırdığını söyledi. Koç, Çayırova’nın yolunu bilmeyen, Çayırova’nınmalını nüfusunu kullanarak gasp eden biri, bu kenti hangi yüzle yönetecek. Böyle birine mi belediye teslim edilecek”diye sordu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahsin Tarhan ise, kendisinin bu bölgenin çocuğu olduğunu, önce kendi ailesinin sahip çıkması gerektiğini ifade ederek, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na yüklendi. Tarhan, “Belediye gelir bakımından ülkenin en zengin belediyesi. Ama hizmet fakiri bir belediye. Büyükşehir belediye Başkanı Karaosmanoğlu ne Kocaeli’yi yönetebildi ne de Çayırova’ya çivi çaktı. Hangi bölgeye el atsam, elimde kalıyor. Hele Gebze ve Çayırova bölgesi, tam bir ayrımcılık yapılmış. O yok, bu yok.Ne yaptınız kardeşim ne” diye sordu. Coşkulu kalabalığa göreve geldiğinde, Timur Koç’un projelerine destek vereceğini de ifade eden Tarhan, Çayırova Büyükşehir Belediyesinini kazanacaklarını söyledi.

Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan’ın seçime kalan 5 günü iyi değerlendirmelerini isteyen konuşmasının ardından kürsüye gelen ve coşkuyla karşılanan Gürsel Tekin, Başbakan Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç ve bakanlar kuruluna yüklendi. Uzun konuşmasında, Erdoğan’ın ülkeyi yasaklar mezarlığına ve diktatörlüğe dönüştürdüğünü, yolsuzluklar ülkesi haline geldiğimizi, muhalif her ses, söz ve davranışın cezalandırıldığı ve susturulduğunu bir ülke haline geldiğimizi ifade eden Tekin, 30 Mart’ta halkın tokatını beklediklerini söyledi. Miting sonrası Timur Koç’u aralarına alan gençler uzun süre halay çektiler.