Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in başkanlığında gerçekleşen Mayıs ayı Meclis toplantısında konuşma yaptığı sırada AK Partili meclis üyesi Burhan Turgut'un sakız çiğnediği anların görüntülenmesi sonrası sosyal medya hesabında açıklamada bulunan Dilovası Şehit Gazi Aileleri Dernek Başkanı Hacı Kocabay ''Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir meclis toplantısında kendi partisinin meclis üyesi olan Burhan Turgut'un karşısında çatır çatır sakız çiğnemesini izlemek durumun kalmış. Kendisine makamından dolayı yaşadığı bu hadiseden dolayı Dilovası adına üzüldüm'' ifadelerinde bulundu.

İşte Hacı Kocabay'ın o paylaşımı;

''Dikkat izlediğiniz bu videodaki tüm karakterler ve olayların gerçek kişi ve kurumlarla ilgisi vardır. Tamamen hayal ürünü değildir! Ancak unutulmamalı ki kötü örnek, örnek değildir.

''DİLOVASI ADINA ÜZÜLDÜM''

Hak ve özgürlükler alanında değil de daha kişisel ve toplumun bir belediye başkanına karşı tavrı ve saygısını gözler önüne serilmesini izliyorsunuz. Saygı görmek rica, baskı ve talep ile olacak bir işin olmadığını bu video bizlere gösteriyor. Saygı hak edilmesi gereken ve emek harcanarak kazanıldığını tekrar bizlere gösterdi. Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir meclis toplantısında kendi partisinin meclis üyesi olan Burhan Turgut'un karşısında çatır çatır sakız çiğnemesini izlemek durumun kalmış. Kendisine makamından dolayı yaşadığı bu hadiseden dolayı Dilovası adına üzüldüm.

''HAMZA ŞAYİR'İN SAYGIYI NE KADAR HAK ETTİĞİNİ GÖSTERİYOR''

Aslında yaşanan bu olay Hamza Şayir'in saygıyı ne kadar hak ettiğini gösteriyor. Kendi partisinin meclis üyesinin bile saygı göstermediği bir belediye başkanına halk nasıl saygı gösterecek?. Ben şahsım olarak Hamza Şayir'in hiç bir toplantısına katılmama kararı ile beraber karşılaştığımızda elini sıkmadığım için bazı kesimler tarafından eleştiriliyordum. Şimdi size soruyorum. Ben mi daha doğru hareketi yapıyorum, yoksa sakız çiğneyenler mi?'' dedi.